hair

klockan har nu slagit 00.01 och det är härmed fredag. ganska kul. om det inte vore så att jag jobbade helg. och dessutom öppning. så grattis till alla er som är lediga i helgen.
nästa helg är jag ledig i alla fall. och förhoppningsvis, med lite tur och kärlek från mina chefer har jag lyckats byta bort min fredag och sätter mig på ett plan upp till min älskade, fina andrea! håll tummarna nu då.

ja, jag klippte av mig håret idag. helt insane. när jag parkerade bilen utanför var jag helt inställd på att jag skulle sätta mig i bilen två timmar senare och fortfarande ha långt hår, dock inte lika långt, och dessutom vara blond. men när jag berättade om min idé om korthår för frisören blev hon tokglad och tyckte absolut att hon skulle få göra det. kunde jag gå runt på stan med sådär röda stövlar kunde hon visst raka av håret på mig. sagt och gjort. och blond blev jag med.
det är grymt att vara såhär korthårig, varför har ingen berättat det för mig tidigare?

ikväll var vi inne och kollade på sherlock holmes. den var bra. punkt. inget överdrivet som man kommer vara lycklig över i flera veckor. men inte alls dålig. bra.

inget oc har hunnits med. som om jag gjort något annat vettigt idag. säkert!
kanske skulle hinna ett avsnitt eller fem nu.
taget.

hejdå

fan nu ska jag köra till staden och klippa av mig håret. jag kan inte bestämma mig. att vara eller att inte vara. korthårig. jag ska i alla fall bli blond. eller mer blond än vad jag är nu. och det är väldigt bra. bort röddassiga hår, bort!
nej, det är bara att göra det. klipp av det! det växer ut en dag. jag är kallsvettig. denna hemska beslutsångest som vilar över min taniga vinterbleka kropp. snart är det sommar och då äger jag en hammock och kan åka till österlen alla lediga dagar. med eller utan hår spelar inte så stor roll, uffe gillar mig som jag är. det har han sagt.

yeah right!

peter siepen

han är fan störtskön!

si

dumma ppc körde fast i snön med mig inatt. den ville väl bo där antar jag, det fick den inte. med lite (all) hjälp från den snälla isak kom ppc loss tillslut. jag kunde nästan dött därute i kylan. allt tackvare ppc. vilken idiot den där bilen är. vem tror den att den är? vad fan tänkte den på?

imorgon är jag ledig. fantastiska lediga dag! jag ska klippa mig. kanske det händer att jag klipper av mig håret. om jag vågar.
dessutom ska jag börja om på oc. undra om det är lika bra fortfarande? jag tror det.

kanske borde sova då så jag är pigg imorgon när jag ska kolla på tv.

babes and darlings

anna. aka sliren aka sladden. grattis i efterskott. du hade rätt, som vanligt.
jag ska köra till jobbet nu. var fan tog min lediga helg vägen? insane!

jag längtar som ett monster till sommaren. till stranden. till havet. till mina fräknar och mitt blonda hår. till mina klänningar. mina converse. min rosa jacka. men framförallt till österlen. och min älskade uffe. mitt paradis, som är som godis för hjärtat.

jag vill inte ha mitt röddassiga, slitna hår längre. jag vill inte ha vama strumpor. jag vill inte ha tjocka stövlar på mina fötter. jag vill inte ha min klumpiga jacka. jag vill inte sova med två täcken. jag ska köpa en hammock. i sommar ska jag sova i den ute i trägården. och jag behöver inte ens ett täcke. så du som har en hammock som står och skräpar i hallen i din lilla etta. jag vill ha den!



söndag

idag är det söndag. big time. igår var det fest hos emelie, väldigt trevligt, tack för det.
det är kallt som fan. jag fryser ihjäl i princip. eller så är jag bara helt för trött.
min mobil har i alla fall återvänt från de döda. det känns bra.
jag pallar inte skriva, så det var inget.

jodåsåatte...

time to kill

jag kan inte påstå att det gör annat än ont. nästan så det känns fysisk smärta i själen. även om det säkert inte är möjligt, så känns det så.
jag kan inte i min vildaste fantasi, långt bortom allt, förstå hur det är möjligt alls. det borde inte hända. och det som hänt borde inte räknas.
om hoppet ändå inte fanns. och jag har hört, att hoppet är det sista som överger människan. så med mina beräkningar, en nära döden på detta? taget. men det är svårt att bara snudda vid döden. och dö vill vi inte. vi vill bara döda hoppet. hoppet som dödar mig.

nu när jag som mest borde sova.
imorgon har jag bestämt att jag ska vakna superglad, och jag tror det ska gå. vill man så går det!
och jag vill nog ha sommar också. även fast jag inte insett det innan. eller så var snön roligare innan, men nu är den bara vardag. och vardag är dåligt.

nästa tisdag ska jag på intervju på skolan. iiiihi! ta mig! jag är bra! ni vill ha mig! jag vill vara med! jagvilljagvill!
jag borde säkert åka till nova imorgon. om jag tänker efter riktigt ordentligt... ja, taget!

men nu stänger jag ögonlocket för dagen.
hej

malou din jävla fitta!

ha, just nu på "efter tio" på kanal 4 pratar man om omplaceringshundar och hundstall. jag satt och väntade på att "kamphund/mördarhunds" ämnet skulle komma upp. och jodå, precis innan reklam sa kärringjäveln: och efter pausen ska vi ta upp kamphundar, vågar vem som helst ta hand om en?
nä, herregud! man måste ha skyddsutrustning hemma, gärna ett rum man kan låsa in hunden, eller sig själv i, för givetvis kan man inte vara i samma rum som en av dessa hemska hundar. man bör också skaffa tillhygge så man kan brotta ner hunden när den får ett av sina extremt aggresiva anfall!

KAN HON SLUTA ANVÄNDA ORDET KAMPHUND?!

robyn

sabilt att sova bort hela långa lediga dagen. antar att jag var en gnutta trött. jag drömde i alla fall en hemsk dröm och vaknade av forsande tårar och lätt ångest. tack gud att det bara var en dröm, men för min egen skull kunde jag hoppats på att det var verklighet, så kanske jag sluppit att att bygga mina luftslott hela dagarna.



it's a good thing tears never show in the pouring rain.
as if a good thing ever could make up for all the pain.
there'll be no last chance I promise to never mess it up again.
just a sweet pain of watching your back as you walk.
and now you're gone it's like an echo in my head.
and I remember every word you said.
it's a cruel thing you'll never know all the ways I tried.
it's a hard thing faking a smile when I feel like I'm falling apart inside.
i just miss you. that's all.


retarderad

jag trog bestämt att jag måste säga upp bekantskapen med dig. jag pallar inte med dig!

rockenrollblåaögon

vilken krejsi dröm jag hade i natt. terrorister bombade ett svenskt polisflygplan mitt i centrala lund och jag fick alltihopa på film. givetvis ringde jag direkt till polisen och berättade att jag fångat allt på film om dom ville ha den. jag fick som svar att jag var dömd till medhjälp. sen var mitt liv över. typ.
det var lite coolare i drömen än vad det låter nu i efterhand.

jag tror jag ska klippa av allt mitt hår. egentligen vågar jag inte. och antagligen kommer jag inte gilla det. men jag lider av enorm uttråkning som måste botas. jag frågade andrea om hon trodde att jag skulle se manlig ut med kort hår.
jag fick som svar: nej, det tror jag inte. om man räknar bort din enorma kuk så tycker jag inte att du ser manlig ut.

biljetterna är våra nu! om jag inte sagt det innan så längtar jag en del. sliren, sladden i golden circle och KISS på scen. kan det bli bättre?
var inne och kollade lw's turné i sommar också. det närmsta är i landskrona, why man? vad är det för fel på malmö? eller helsingborg? eller någonannanstans, typ allt utom landskrona.

nu kanske jag skulle gjort något vettigt. eller ringa och beställa klipptid. iiiiih!

puss

uppner

de bästa dagarna på mitt jobb är när jag har ledig dag och slipper vara där. idag är en sån dag. jag har hittat biljeter till kiss nu och ska hämta dom i eftermiddag. sen är de bara våra! WEHÅO!

igår var en bra-dålig dag. lite av varje. och det kan nog vara helt okej.
bra början, en fitta till gäst som förstörde mitt glada humör i ett par minuter. bra humör igen. ögongodis i form av mr.v. hyperspeedad och flödande glatt humör. de två roligste poliserna jag träffat dök upp och gjorde mig ännu mera lycklig.
"fan vad du svär mycket för att vara polis"
"ja, men det är fan inte mitt fel. det är fan statens jävla fel!"
han var störtskön och fick mig att vilja bli polis ännu mer än vad jag redan vill. att det ens var möjligt? man ska lära sig något nytt varje dag.
efter det försvann all min ork och lust att vilja stanna kvar på jobbet. så jag åkte hem och drack vin och läste cosmo. grymt avslut på en okej dag. visste ni att man kan se till både dalby, lund, malmö och staffanstorp från vårt hus? det var åtminstone min slutsats igår, kanske för att jag druckit vin, eller så är det sant.

jag saknar andrea. jag tror jag åker till henne nu, direkt.
hejdå.





kul

jag känner en gnutta hat mot dig. sorry, det är bara så det är. det liksom kryper i hela kroppen. uägh! typ sådär.

igår när jag kom hem och satte mig rakt upp och ner på en stol i köket mitt på golvet och stirrade in i väggen av längtan efter tomhet i mitt huvud som höll på att sprängas av tankar, upptäckte jag snart en idiot som satt fastklistrad på väggen. jättestor arg spindel som ville döda mig. doh! den stirrade på mig med sina elaka ögon och så sa den: ha, vad ska du göra nu då? va? va?! jag hör inte dig!
och då tänke jag: det var de sista orden du sa din jävel, nu ska du fan dö!
i en timme och tjugominuter stog jag kissnödig på köksbordet och försökte ta mod till mig för att döda den. efter en flaska hårspray var den mest som en klibbig klump som sakta voltade ner för väggen. ha, där fick du! jag dödade den, helt själv! jag borde nästan få ett diplom för det. ja? tack.

ikväll ska vi äta tapas. och imorgon ska jag tillbaka till mitt extremt meningslösa arbete. snart skjuter jag mig själv så slipper jag gå dit. smart. eller så kanske jag kan knäcka benet på mig själv, typ falla ner för trappan så benet går av så måste jag ha rullstol så kan jag inte jobba på ett tag. japp, taget!

nu mina vänner har jag lite benknäckning att ta tag i!

hejsålänge.

håll käften.

nu är jag sjukt trött på mig själv. det spelar väl ingen roll om det är upp eller ner eller nu eller sen eller då. jag tror jag har för lite att göra. antagligen. analysera. fundera. ananlysera igen. anal. nä.

ä, jag kanske skulle bygga en snögubbe då.
eller så tar jag bara flyget till thailand. antingen eller.

förresten hade jag en ännu sjukare dröm inatt. gud. värmlandsviktor var med i den också. det var kul, honom har man inte sett på längre.

och det är synd

jag tror bestämt att jag dog lite inombords nyss. jag säger som lasse en gång sa. jag tror det svajar i min själ.

sången som tog mitt liv.

jag rensade min väska på massa trams som man går och samlar på sig. hittade dessutom min plånbok som jag varit av med i hundra år. nä, nu överdrev jag igen. men en månad har hon säkert varit borta. jag har känt mig lite handikappad utan henne, man har så mycket bra saker i plånboken. jag hittade till och med ett foto i henne, eller tre rättare sagt. ett på min syster, en på min döda vän och ett på mig och han med det fantastiska leendet. konstig blandning. kan tyckas lite lustigt. tur att jag är en sån lustig människa att det gör det lustiga så olustigt.

igår började jag måla min första coola tavla. givetvis med hjälp av isak som målar dessa ascoola tavlor. och då förstår jag att era tankar går direkt på winnerbäck. men jag hittade bild som han gjorde sig riktigt bra på, därför valde jag istället min andra stora förebild, carolina gynning, givetvis. och hon gör sig så galet vacker på alla bilder så jag tog mest en i högen. resultat kommer när jag blir färdig.. helt enkelt.

jag har nästan helt bestämt mig för att bli vegeterian. mina tankar klarar inte längre av köttet. speciellt inte när grisarna står och skriker i stallet på gården här brevid vårt hus. häromdagen satt jag i köket och försökte äta en stillsam och trevlig frukost när jag plötsligt såg slaktbilen komma runt hörnan och köra in på gården. det var min frukoststund, tack för det.

inatt hade jag en helt fantastisk dröm. trodde jag. för i morse när jag vaknade var jag sådär härligt lycklig och glad. tills jag kom på vad jag drömt. herregud. förbjudna tankar i mit lilla huvud med för många tankar. bort, bort, bort, konstiga tankar. fel tankar.

och igår. yes, igår. då sökte jag utbildningen. det kändes totalt riktigt bra! en lättnad när jag tryckte på knappen ansök. snälla, låt mig komma in. 

nu ska jag ringa ett par viktiga samtal. mest för att jag är en sån otroligt viktig människa.
yeah right.


snö

när staden snöat över, och gården blivit vit.
då vet du att jag drömmer, jag drömmer dig hit.
när allt snöat över, och gården blivit kall.
då vet du att jag drömmer. för det är snö, det är som moln överallt.
då vet du att jag finns, att jag finns kvar hos dig.
trots att jag alltid springer, är jag där du hör mig.
om du inte hör mig, om du inte gör.
så ska jag sjunga för dig, precis så du hör.
jag, jag älskar dig.
så högt så du hör, om det är så.
hur länge, tror du att längtan kan växa, växa?
om vi förgör, hur länge, hur länge?
sommaren har gömt, sommaren har gömt.
men jag har inte glömt. hur det är att älska.
och jag älskar dig ,jag älskar dig. så högt så du hör.
och hungern den sitter i rösten inte i magen, i rösten.
därför är vi tysta, om saken.
och det är så. och det är så.
jag älskar.
så högt så du hör.
och, och det är så högt, högt, högt, högt.


raugh!

janä, detta går inte alls bra. vad har hänt? jag kanske blir tokig. åtminstone på mig själv. jag borde piska mina tankar varje dag, för att aldrig tänka. det är allt jag vill. undra om omöjlighet är ledordet i mitt liv? undra om ledord är ett ord, antagligen inte. led ord. jag vet inte. hjärnspöke och luftslott och ditt fina skratt. skjut mig i mina tankar så allt spricker, sprängs i bitar och landar på den snötäckta marken. försvinner i kylan och dras ner i djupet när snön sakta smälter bort. undra om jag mest svammlar eller den där känslan är byggd på frustrationen. undra vad som är rätt och vad som är fel, och värst av allt, undra om det rätta eller det felaktiga egentligen spelar någon roll, inte nu och inte om. allt jag säger är rätt, det du påstår är säker fel, om jag får bestämma. jag borde gå ut och leka i snön nu, precis som igår när jag kramade små snöbollar som min söta hund fick leta efter, han fattade aldrig att de inte fanns, smart hund. men han var söt och gjorde min snö kväll helt fantastisk. istället för att ha kul ska jag köra till mitt trista jobb igen.