skaka på dom älskling, rör på dom där långa benen ikväll!

tjingan, det var jag igen.
jag känner mig som en riktig glidare, idag är första dagen på min långa lediga vecka. jag vet inte riktigt vad jag ska göra med all min tid, tror att det kommer bli en del stallhäng och en del solhäng. igår kom solen till mig och sa hej, då ropade mina fräknar tillbaka, tjaaaa! och då tänkte jag, men shit, ni behöver väl inte vara så högljuda, typiskt!
jag har även en ny favorit låt, ulf lundell - skaka på dom. lyssna nu direkt, jag är förälskad!

idag ska jag iaf sola och ta tag i min lägenhet, idag ska det hända! detta håller ju inte. och tydligen är jag inte tillräckligt intelligent för att hålla reda på en nykel, det känns ju sådär med tanke på att det är en ganska simpel uppgift. den är tappad, den har "trillat ur min ficka", hur fan går det till? ja, jag vet inte!
vi var iaf ute i fredags, sliren och sladden! en väldigt trevlig kväll, och jag kan tänka mig att det är någonstans här jag tappat dom, nyklarna. det var en riktig sommarkväll! eller ja, vår är det väl. det snackades om gamla minnen, och jag hade glömt den där dagen när vi gjorde entré i båstad 06, hahaha! inte konstigt om folk tittade på oss, men det skiter jag i, som gynning skulle sagt! det lustigaste med alltihopa var att min favoritgäst fick verkligen oväntat besök den kvällen, för när jag slog upp mina ögon dagen efter möttes jag av självaste mr. värmesvets, en mycket söt sådan! livet är allt bra härligt.

i veckan tror jag att jag ska åka till mitt smultronställe, det kan vara läge nu, kanske det skulle hinna bli lite mer sommar, men jag längtar dit så ofantligt mycket så det får kvitta.

igår när jag läste hans dödsannons gick det plötsligt upp för mig vad som hade hänt, eller snarare att han faktiskt är borta. att på onsdag ska han faktiskt begravas. det är någon som brister inom en när man läser att hon har förlorat sin älskade man och livskamrat, och barnen har förlorat sin underbara pappa. jag kan inte säga vad det är, mer än att det är så fel.

det var allt för mig.

ledig dag - in my ass!

här sitter jag och försöker sola på min lediga dag, varmt som fan är det, men jag älskar det! och damn vad solen tar. först skjuter militärerna som galningar så jag hör knappt radion. slängde iväg ett sms till mr.militär och bad honom skjuta lite tystare men det blev bara värre. efter en stund slutade dom, då får jag ett sms av jobbet: Tja Ollan! Nu ångrar du nog att du är ledig idag. Serverade precis ditt snyggo! Ha en fortsatt trevlig ledig dag:) /Janne. så jag skrev och frågade om han var snygg idag, dum fråga! och får svar tillbaka: Nu vill jag ju igentligen inte vrida om ryggen som sitter i din rygg, men jo, rätt het faktsikt..!
lagom irriterad jag blev då. jag ska fan aldrig mer vara ledig. mr. värmesvets, du kan inte tänka dig att planera in så du kommer när jag jobbar istället?

hett

men tjadå!
ännu en dag med fantastiskt väder, eh, kan det bli bätte? det är allt jag begär för tillfället, kanonkul!
igår var jag och darling och vinade, det var en kort evighet sen, så vi försökte lösa nya världsproblem, gick väl ändå ganska bra. och just nu lyssnar jag på acdc och beundrar träden och solen utanför mitt fönster, dessutom kom jag på mig själv nyss att jag glömt vilken charm han har, lustigt.
ibland så är jag lite mindre intelligent, ungefär som igår när jag stog i dtn och där kom en heting, jag tog betalt och bad han köra fram till nästa lucka, det jag inte visste var att kön sträckte sig hela vägen bort till min lucka, så han kom ju ingenstans och stog snällt kvar och vänta. det är då jag vänder mig bort och säger till dom andra i headsetet: damn, vad snygg han var då! sen vänder jag mig om och tror att jag ska ta betalt av nästa bil, men där står han kvar och tittar konstigt på mig med ett flin på läpparna. jahaaa, såhär står du kvar, jaokej. det var dagens.

jag längtar till sommaren! jagud som jag längtar, och jag är verkligen laddad för en fantastisk sommar. ge maj! ja sa till daj.

nu räcker det. slut för idag, tack för idag!

it's a love story

igår bestämde ju jag att denna dagen skulle vara en bra dag och att jag skulle vara en glad människa. det gick sådär, det började med att jag försov mig. min tanke var god, jag ställde klockan en timme tidigare för att gå upp och morgonpromenera, vilket jag trodde skulle göra mig till en gladare människa. det största problemet var bara att jag inte vaknade när klockan ringde, så det blev ingen promenad, det blev helt enkelt ingen frulle i heller, dock kaffe. dagen sniglade sig igenom och jag trodde aldrig att jag skulle få gå hem. när jag väl kom därifrån åkte jag in till lund, till min lägenhet som jag inte besökt på säkert två veckor, det luktade värre än röv när jag slängde upp dörren! jag rekomenderar er att slänga ut soporna innan ni åker hemmifrån så länge, det hade uppenbart inte fröken lunderot gjort. jag hade inte heller slängt tonfiskburken jag öppnade, den stog i köket och spridde sin hemska stank. därför blev jag inte heller långvarig, plinkade lite på gitarren (som jag saknar när jag inte är hemma), pratade med andrea och packade ihopa lite nya kläder sen slog jag igen dörren till helvetets gap och gick därifrån.
när jag anlände i min nuvarande bostad slängde jag alla mina saker i hallen, i en stor hög, jag vet någon som kommer bli irriterad över det, men jag hade inte ork med mer än så. sen drog jag på mig träningskläderna, löparskorna och gav mig iväg. jag var så arg, besviken, ledsen, glad, lycklig, förbannad, förvirrad, hoppfull, lite av varje så att säga. spängfull med laddade känslor och ännu mer förbannad över livets orättvisa. så jag sprang, det började med lätt jogging men ökade i ren förbannelse till snabb löpning. jag sprang tills mina ben inte orkade bära mig längre (vilket var oväntat långt), sen satte jag mig i gräset och spydde. det var fan det bästa jag gjort på länge, kanske inte att spy, men den aggresiva ansträngningen som tar död på allt elakt inombords. sen gick jag hem, på mina darriga ben, fyllda med mjölksyra och med svenska akademin skrålandes i öronen.
jag skulle kunna säga att morgondagen kan bli en fin dag, men jag är ytterst tveksam. mest för att jag jobbar 11-20 och för att det är århundradets sämsta tid. men man ska aldrig säga aldrig, som det så fint heter. på torsdag är jag åtminstonde ledig och hästen står och väntar för en fantastisk ridtur i det fina vädret, jag tror jag ska vårstäda lite i stallet också, mest i ett försök att driva ut alla äckliga spindlar, hur det nu skulle lyckas.

ikväll är jag het, hade jag varit någon annan än mig själv hade jag varit avundsjuk på hon dendär som i själva verket är jag.


ännu en gång måste jag presentera gynning i min blogg, för hur ruggigt het är hon inte här.



och sen då.

ja tjingan, det var jag igen.
har ni sett gynnings nya snubbe, jag har, och han var ingen jag hade väntat mig. gynning är ju faktiskt en av de snyggaste människorna som finns, borde inte hon hooka med någon som är minst lika snygg, jag bara undrar. för han dendär, han känns mest bara slibbig. jag är djupt besviken, men dock tänker jag stötta hennes val, hon känner väl kanske honom lite bättre än vad gör jag. jag har också kommit på varför jag tycker hon är så snygg, det kan väl alla se, men i mina ögon, och i många andras, är hon insanos. hon är så smal, men på ett rysligt snyggt sätt, hennes handleder är nästan lite seniga, men inte direkt så att det ser sjukt ut, utan mer slimmat, är ni med? hennes långa smala ben kan ibland också få den där looken av lite senigt, men bara på ett slimmat sätt, åh vad snyggt det är!

idag har varit en riktig sug dag, en riktig jävla skitdag! jag var på dåligt humör redan i bilen på väg till jobbet, hur lyckat känns det? helst ville jag vända och köra hem och lägga mig under det vita, fina, varma täcket igen. där skulle jag kunna ligga och tycka synd om mig själv, äta en och annan vindruva och sura. men istället skulle jag behöva vara trevlig, mot andra människor, folk jag inte känner, om det kändes onödigt? hur tänker du nu? jag vet inte hur många gånger jag har suckat idag. men imorgon ska jag vakna, glad som solen själv, det har jag bestämt nu. för fyfan för dessa dagar, jag var bara inte gjord för dom.

imorgon är en ny dag, nu vill jag sova mig vårlycklig igen, vakna av solens strålar rakt i fejjan och tänka; det här blir en fantastik dag!


carpe diem

fler roliga bilder..

igår var jag och vinade hos nelis i eslöv, det var skojsigt! vi dansade till galen musik och spelade luftgitarr till backyard babies, jag hoppas och ber till gud att dom där bilderna inte kommer ut, dom känns inte okej idag. jag har hittat fler galna bilderna på mammas dator som jag tänker bjuda med mig idag, inga som känns överdrivet stötande men vill ni inte se kan ni bara blunda eller stänga denna sidan med hjälp av krysset här uppe i högra hörnet. vi börjar med några bilder från en klassresa i polen, året är 2006 och vi är laddade för att ta studenten, enjoy!
anna och elin på färgan

såhär kan det se ut när man är full på ett hotellrum

såhär kan det se ut när jag är för bakis för att kunna gå själv

sähär ser det ut när man inte äger en kyl

sähär kan det se ut när klassens pojkar pussas

här undrar jag mest varför jag inte har några byxor på mig?

sähär kan man må dagen efter en natt i polen







och efter vissa påtryckningar kommer några fler bilder från båstad, året är 2005

det är lite lustigt att jag tyckte oskar(t.h) var insanos, jag kan inte sett mycket, jag hade garanterat inte sett mr. värmesvets

såhär kan man se ut.. eller tveksamt

sähär kan man se ut om man hånglar, förlåt jåssan!

såhär ser det ut när man är påväg


tack för idag och slut för idag.

en ny förvandling

ulf lundell sjunger vackert, han sjunger sina vackra sånger för mig ikväll. jag har dragit på mig min vita fina klänning, den är sommar. jag dricker rött vin och äter mörk choklad och funderar över livet. jag luktar dessutom lite illa efter den hårda arbetsdagen, men det är okej för det är ingen som ska lukta på mig, inte vad jag vet.
när jag kom till jobbet i morse var jag på strålande humör, sen möttes jag av mina fantastiska, underbara jobbkamrater och blev ännu gladare, tänk att få jobba med dom, lyckos mig. efter bara några minuter efter att jag ställt mig i driven kom givetvis han, min favorit gäst. han var om möjligt snyggare än någonsin och jag blev till och med nervös, haha, vad är det jag lider av? min dag var gjord, som gjuten! och jag blev ännu gladare, något jag inte trodde var möjligt, men sedär, man ska lära sig något nytt varje dag.
när klockan slog 18.04 idag blev anders och szandra föräldrar till en liten pojke, grattis, grattis och grattis igen! allt hade gått fint, men pappa anders hade lite ont i huvudet, jomantackar. du är bra rolig herr svensson!


och sen svänger livet om, alltid lika hastigt, och som det är sagt; varje födelse är en påminelse om döden. idag for han till himlen blå, där vilar han tryggt. ♥

livet är allt bra lustigt



go and get high with me

god förmiddag mina kära!
idag har jag inget vettigt att säga er, så ni kan sluta läsa redan här. jag har flyttat mig ut till revinge, som om jag aldrig är här :) nä men det är skönt att vara här, det är mycket mer sommar här än vad det är i lund, märkligt va? och snart ska jag köra till jobbet, något jag absolut inte vill. idag känner jag inte för att jobba alls. det finns ju mycket andra roliga saker att göra. doh!
det jag skulle komma till är att det är så roligt att låna mammas dator, här finns alla mina saker sen jag var 14. massa roliga bilder och konstig musik, fantastiskt. hittade bilderna från båstad 05 om jag minns årtalet rätt, kan ha varit 04 också men det är mindre intressant. jag tänker inte vissa bilderna för dom består till 90% av folk som hånglar. hon hånglade med honom, och hon hånglade med henne, han hånglade med honom och den hånglade med en annan. ja det är bara tungor som smeker varandra på vartenda bild. sen är där någon tutte också, om ni minns. jag ska se om jag kan plocka ut en och annan bild som känns mindre stötande. nä men det var en rolig helg.
för att citera:
"du, min ring har fastnat här på mitt finger, kan du hjälpa mig få av den kanske? om du bara suger här lite så kanske den lossnar"











tack för idag, slut för idag

fortfarande vårlycka

jag säger bara en sak. spindelhoror! nu har dom kommit till oss, dom jävlarna. överallt ser jag dom, äckliga, sviniga och med håriga ben. stora och små, snabba och långsamma. gråa, vita, svarta, till och med någon röd har jag sett. jag hatar dom överallt annat, bara för att jag är så fruktansvärt rädd för dom. ser jag en av den större typen blir jag helt förstelnad, börjar svettas, börjar darra lite i knäna och ibland kan det även komma en liten tår rullandes nerför kinden, en tår av skräck! jag är ju ganska medveten om att detta beteendet inte är normalt, och det värsta är att det blir värre och värre för varje år. och varje vår tänker jag: nämen i år känner jag mig inte alls lika rädd, det är ju bara en spindel, klart jag kan döda den. men sen när den kommer, årets första spindel blir jag så rädd att jag skulle kunna bajsa på mig, nästan. och vi ska ju inte ens prata om när jag får en spindel på mig, god damn! när jag var liten sammlade min bror alla spindlar han kunde hitta i en liten spann, sen när det var full gick han fram och slängde alla på lillasystern, det vill säga jag. där stog jag med spindlar i håret, dom ramlade innanför tröjan och sprang omkring överallt. dessutom med en livrädd mamma som nästan stog och klöktes brevid, var det denna dagen som satte fart på min spindelfobi? när jag tittade på min mor och såg skräcken i hennes ögon av alla spindlar som kryllade på mig, var det då jag insåg hur farliga spindlar är? föräldrarna skapar sina barn till något dom själva är.. livrädd för spindlar. så, tack för det mamma! i vilket fall som helst fick jag en spindel på mig häromdagen, den hade slängt sitt lilla rep om mitt ben och försökte tappert hänga sig fast i sin lina när jag försökte sparka av den, nu var den visserligen inte så stor så det blev inget större kaos. men sen, kära vänner, kallar mamma: elin, det är en spindel. jaha, ser det ut som att jag är den rätta att kalla på då, nä hon fick bittert döda den jäveln själv, men jag ville först se den, av någon anledning vill jag ändå se dom, jag vill studera deras rörelse in i minsta detalj så ibland kan jag ändå sitta och titta på dom en stund, givetvis på avstånd och med den största beredskapen för att döda, vilken sekund som helst. efter de traumatiska upplevelsen hade jag givetvis en mardröm, om spindlar som satt fast på mig, stora spindlar! med deras små, små taggar på fötterna högg dom sig fast i mig och jag fick inte loss dom. sen vaknade jag, svettig som om jag sprungit i ett dygn och helt livrädd. dom här underbara drömmarna drömmer jag nästan varje natt när det är sommar och jag vet att dom finns där, jag kan bara inte se dom.

idag är jag ledig, och jag är så skrämmande glad. jag har så mycket energi så jag vet inte vart jag ska ta vägen! och jag är så galet lycklig, lycklig över att jag är så awesome och allt vad det innebär! jag blir glad när jag hör han sjunga.


om jag fick gissa, chansa helt vilt, tror jag att han är en ängel, en såndär ängel ni vet, just precis, en ängel som luktar så gott när han pussar mig på munnen.

vårlycka

tjingan!
vilken fantastisk dag, jag gillar det. dessutom slutade jag tidigt idag, kan det bli bättre.. ja antagligen, man kan nästan alltid få det bättre. nu hänger jag ute i revinge, i trädgården, altså jag har inte hängt mig, jag bara använder ett ungdomligt uttryck i ett försök att hänga med i moderniteterna. jag försöker gå in mina skor också som jag inhandlade på nova igår, tydligen trodde jag att jag vunnit på lotto och gick loss på allt möjligt därinne, jag vet inte vad det är som händer när jag ska handla, jag väller alltid på mig så sjukt mycket saker och tvivlar inte en sekund på att köpa det heller, kosta vad fan det vill, jag är ju miljonär, jag vann ju på lotto.. eller hur var det nu? vadsadu? jobbar på mcD? jag?! inga pengar kvar? jasså, men snart är det väl lön igen.

och äntligen har jag börjat tappa känslen i gitarrfingrarna, innan tappade jag känslen så blev det typ förhårdnader som försvann igen och så fick man jätte mycket känsel, mer än tidigare, så det gjorde bara ännu mer ont att spela. men nu verkar dom vara kroniska, man kan väl få hoppas i alla fall.

i lördags var det grillpremiär. jadå! vi inhandlade kött för kvällen, och nej, det var inget lammkött. även det godaste vinet stog på bordet. solen sken, det var varmt, så varmt det nu är i april, och jag var vårlycklig. pamela och emil dök upp runt sju tiden för att avnjuta den goda middagen med oss. till efterätt serverades kladdkaka med vispgrädde och jordgubbar, lovely!

jag vill så gärna färga mitt hår blond-rött, typ som donna i the 70's show, fast mer blont. det är så insanos snyggt. men jag vågar inte, kan vara för jag aldrig haft rött hår så jag har ingen aning om hur det ser ut, för faktiskt kan det ju bli så att man ser galen ut. ja, jag vet inte så jag väntar och ser, för jag vet att till sommaren vill jag vara blond igen, av någon anledning jag inte riktigt vet själv. 

min själ den bara skriker efter sommar, hör du inte den gud? mätta den med sol, bad, sommarnätter, fräknar, havet, stranden, svett, klibbiga jeans, salta stänk och bruna ben. do it!
ooh, just det! jag hittade filmen, som petter gjorde sommaren '06, jag kollade på den många gånger, så grym den är! man blir tokglad av att se den. hittade även filmen som heter: filmen när elin sov hos fredrik, den är också lagom ball. filmen börjar med att anna smyger ute i korridoren på hotellet i polen, sen vänder hon sig till kameran och viskar något man inte hör, sekunden efter sliter hon upp dörren och springer skrikandes in och slänger sig i sängen. jag vaknade ganska snabbt kan säga, jag minns än idag hur bakis jag var, en av de värsta dagarna i mitt liv faktiskt. det roliga på filmen är att jag inte upptäcker förens efter typ 3 min att sofi filmar alltihopa, jamentjena, kan vi få en närbild på dom där svullna ögonen också kanske?

nä men jag känner mig.. lycklig

tack för idag, slut för idag.
ps. min favoritgäst är kanske det snyggaste jag sett, allvarligt talat.


tjolahej!

god kväll!
kände det att mitt förra inlägg det blev så dystert så jag ska allt slänga ihopa ett par rader åt er, för jag är inte dyster! andrea ringde mig när jag var på väg hem från jobb och kolla om vi skulle dricka vin, självfallet att vi ska! trots att jag är förkyld och trött så är vi på väg, jag klunkar i mig i kaffe och ska snart byta om till en mer lämplig klädsel. det bästa av allt är att jag har en sån bra förkylning, näsan rinner och jag hostar, hur gött som helst, varför har jag inte alltid såna här förkylningar? jag drabbas alltid av dom där som gör ont i halsen, ger en feber och tungt huvud, de värsta!

idag hoppade jag för första gången med hästen. kan säga att det är mer än ett år sen jag hoppade och hade nästan glömt hur det gick till. och så klart började K hoppa och studsa så fort hindren kom fram och jag blev bara mer och mer nervös. man vet om att man kommer skada sig, man vet bara inte hur hårt. gick ganska fint ändå, men jag var ju så nervös, då kom jag och tänka på en sak camilla sagt en gång när hon hoppade stor häst när hon var liten. hon sjöng, rakt ut, för att tänka på något annat och för att lugna ner sig. så jag gjorde det, jag sjöng rakt ut i luften: här kommer pippi långstrump tjolahej...  så fint hon gick, och vi bara flög över. tack camilla dear för tipset, som jag nu delar till er!

nu måste jag springa iväg, andrea har nämligen anlänt och ariman står säkert och skriker efter oss!

the sun and the rain

tjingan!
döden din jävel. häromdagen kom han och tog johan med sig, döden alltså. något som kan kännas totalt, helt meningslöst. johan var säkert en väldigt fin människa och antagligen en av dom som förtjänade döden minst. hans fru beskriver det som helt omänskligt, att det ska få gå till sådär, att hon ska få se sin man, den hon älskar mest av allt, dra sina sista rossliga andetag och vid varje utandning vrider han sig av smärta och klämmer ur sig ett par aj aj aj. hon säger också att det är inte alls som på film, att dom inte saktar somnar in, vackert och stillsamt, det är tvärtom, smärta rakt igenom, olidligt! hon har gjort något mycket fint för deras son som idag bara är tre år gammal och som inte riktigt förstår att pappa är död. hon har filmat vad som har hänt pappa, tagit familjefoto och dokumenterat hans sista tid i livet, detta ska hon sen använda för att kanske sätta ihopa en film som lilla V kan ha när han blir större för att minnas sin pappa. hon har också bett alla johans vänner, nära och kära att skriva ett brev om/till johan som hon ska spara och sätta ihopa till en bok till lilla V, där kan han läsa om sin pappa, hur han var, vem han var, vad han gjorde, vad han betydde för andra människor. något jag blir väldigt fascinerad över, hur hon har orkat med det och att hon kunde komma på en sån fin tanke för sin lilla son. mycket vackert!

efter det har jag tänkt på hur mycket en film säger, så mycket mer än bara en bild. man minns så mycket mer när man får se en film om något man gjort, eller någonstans man varit. det finns en film sen jag och anna var i båstad '06. petter filmade en massa när vi var där, från det att han satte sig på tåget från oslo till det att han återvände hem, sen gjorde han en film av alltihopa, bästa filmen ever! när man ser det blir man sådär glad i själen, man minns allting så klart, och hur roligt det var. när vi sitter allihopa runt ett långbord, mitt i sommaren, solen har precis börjat gå ner, folk pratar och sjunger, första ölen är knäckt, kanske till och med andra, och alla är glada. då filmar petter och man kan minnas hur det var exakt, man kan känna doften av grillat, vi gör till och med vågen bara för hans skull! och alla som var där filmade han en och en, "säg vad du heter och varför du är i båstad" när han filmar mig hör man hur viktor viskar i bakgrunden: säg att du heter helena bergström, joo, gör det nu!
det värsta är att jag inte hittar filmen, var fan är det då? kanske att den finns på min gamla dator som jag blev så trött på och slängde och köpte en ny, damn! filmen efterlyses big time iaf, så känner ni att ni sitter och ruvar på något som bör bli mitt, bring it on!

annars hoppas jag på grymt väder i morgon också, då ska jag ut och springa med hästen, eller jag ska ju inte springa så mycket, mest hästen faktiskt.
och sen blev det helg igen, i love!

ny bild på vackra gynning, och jo! hon är visst het på den andra bilden även om ni inte tycker så :)