rast1247

tjabba.
jag har ralle från kursen. nu läser vi om de politiska ideologierna efter franska revolutionen. väldigt intressant må jag säga. kan vara det roligaste vi läst om hittintills. utan ironi. men jag längtar tills vi ska läsa om andra världskriget, vilket arbete det kommer bli. jag kommer slå ribban på mvg. nu kanske jag tar i lite, men det ska bli kul. kanske jag kan ta hjälp av sliren aka anna, hon är grym på det där kriget.
och snart är det helg, fab!
jag kanske har kommit på vad jag ska göra med mitt liv. men det säger ju jag varje dag.

vi sar so.

älskade lasse

nu är jag lite arg på winnerbäck, han har sålt slut på alla biljetter. utan att spara en enda till mig. vad är det? det var väl inte så snällt gjort. ska jag behöva gå ett helt år utan winnerbäck konsert? det är extremt negativt. jag önskar att jag fick uppleva konserten på olympen igen. det är den bästa någonsin.
sittande publik. sittande lasse, ensam på scen. akustisk gitarr och underbar sång. en pall med ett glas vatten och varmt ljus strålandes på vår kung. mina ögon svettades mycket den kvällen.
en annan grym konsert var den där jag och jossan inte fick biljetter men trotsade och åkte dit i alla fall. vi satte oss i buskarna utanför stängslet. långt därborta på scenen stog han, lasse. han sjöng lika vackert som vanligt. fröken svår och hjärter dam låg i gräset och åt kanelgifflar och drack schweppes. fantastisk sommarkväll.

videon är från sofieroslott förra året. jag och darling står långt där inne i vimlet. när fina miss li fäller en tår på scen är allt så uppenbart.
















bästa just nu


tro inte att jag är besatt. jag bara älskar honom.

shadow on the wall

har glömt att berätta när anna ringde och blåste mig totalt. lite som morgonens wake-up call, fast på annas sätt. det ska tilläggas att vi inte pratat på ett par veckor.

elin: a, det är sliren.
anna: a, det är sladden.
elin: läget?
anna: gött, själv?
elin: fiiint.
anna: så, hur känns det att bli gudmor?
elin: VA?!
anna: haha, ja.
elin: men shit! haha! det känns gött!
anna: ja det gör det va!
elin: men shit! jaa! menar du allvar?
anna: nänä. jag skojade bara.
elin: men anna, för helvete.
anna: hahahahaha!

annas bebis är efterlängtad. och har varit det ett tag. jag vill ha en gudson/dotter. i mina ögon är det bara en tidsfråga innan två blir tre :) och jag såklart! moha. så vi blir egentligen fyra om man ska se på det så.
men anna och rickis bebis, när du känner för att bli till och komma ut så är du varmt välkommen i min famn, det ska du veta. kanske inte direkt när du kommer ut, men när du har duschat och fått lite deo under armen, eller hela kroppen, då ska jag mysa med dig. men först, innan allt detta, ska du bara koncentrera dig på att bli till, passa på när din mamma och pappa ligger med varandra, då är chansen som störst för dig. jag tror på dig!

högskoleprovet gick ganska bra igår, kollade facit idag och jämförde med mina svar. ändå.
så jag körde till nova idag, vad det nu har att göra med provet, hittade inga skor alls. men några andra saker, jag är nöjd.

fortfarande känns det som förut. jag vet inte varför.

vs

inatt drömde jag den finaste drömmen ever, kan vara. man blir så ledsen när man vaknar. doh, bara en fattig dröm jag aldrig kommer äga. kan jag inte få den, drömmen?
nu orkar jag inte sova. jag har hamnat i ett mellanläge. kan inte riktigt somna men är inte riktigt vaken heller. loppet är kört, som dom säger. jag har alltid undrat vilket lopp dom snackar om. men jag har aldrig riktigt brytt mig, trav är inte min grej. nu verkar inget vara min grej. tydligen. det är gud igen, han jävlas med mig. trots att jag i vanliga fall är ganska snäll mot honom, är det tacken?
jag pallar inte med honom.

jag vill mest att andrea ska komma hem. brutalt vad jag saknar min dear.

än en gång högskoleprov. jag har inget att säga, jag undrade mest varför jag betalade pengar för att gå upp tidigt en lördagmorgon för att sedan sitta och frysa en hel dag i en stor och hemsk aula. och inte nog med det, dessutom behöva anstränga mig mentalt, till hundraprocent. pumpa ut vartenda del av min gigantiska hjärna, tur  att det mesta ändå är tomrum.

fuck you.


soul

don't bother wake me up tomorrow

bloglovin

Följ min blogg med bloglovin

höstkärlek

god afton.
igår var det söndag, den sög pung. vilket söndagar oftast gör, men den här var lite värre än i vanliga fall, kanske inte just för att det var söndag. mest för att det var en kass dag.
jag slängde igen dörren till min ganska dystra lägenhet, när jag körde trodde jag hela bilen skulle sprängas. exman mötte mig på statoil för händig hjälp som jag tydligen själv inte är begåvad med, han tittade med en skrämmande blick när jag och min tickande bomb kom. handyman som han är fixande han problemet snabbt och effektivt och vi kunde mätta min tomma mage med flottig mat, hey.
och sen fick jag träffa min son. å, älskade vän. det finns inte en chans i världen att vara på dåligt humör med honom, han är det finaste någonsin. vissa dagar skulle jag kunna ge bort min själ för att ha honom i min famn, igår var en sån dag.

den dystra höstfittan är definitiv, totalt oundviklig. den har letat upp mig, och nu vill den bara döda mig. minsta lilla grej förstör. imorse tappade jag mina bilnyklar när jag skulle gå in på jobb. det var som om hela himmlen rasade ner och dagen var förstörd. för att jag tappade mina bilnyklar?! jag ser heller ingen mening med det mesta jag gör.
varför ska jag vara trevlig mot våra gäster? vad ger dig mig? finns det någon vettig mening?
varför ska jag springa när jag kan gå? varför röra mig överhuvudtaget när jag sitta stilla?
finns det överhuvudtaget någon anledning till varför jag går upp på morgonen?
det kanske inte är så illa som jag framställer det till att vara, min poäng är bara att hösten är typ som en röv, med en stor varböld på som gnider sig mot din ansike. och det är väl inget roligt?

det kan hända att jag framstår som en smula bitter i dessa tider, och det är för att jag är det också.
tack och hej.


älskade son



goodnight

jag och min hjärna började bråka. ja, jävlar ni skulle sett vilket blodigt slagsmål det blev. jag piskade skiten ur den, den dog. så nu har jag inte ens kvar min hjärna. smart drag.

about you now

en annan grej också. jag kan inte i min vildaste fantasi förstå hur någon kan tycka att rabih i idol är bra. hur tänkte de svenska folket när de röstade på honom? för uppenbart är det några idioter som gjort det eftersom han till stor förvåning fortfarande är kvar i tävlingen. han låter bara anfådd och sjunger på något konstigt bebisspråk. vad är grejen?
jag får klåda över hela kroppen när jag hör honom, allergi kallas det.

idag är det jag och cash.


morfar - the worlds greatest


och stolt mff:are


mormor hade disktrasa med dödskallar, det var kul.


min underbara hund fick också tårta

jag vill ha dig här på riktigt inatt

halsbränna, hey! det är ju fantastiskt skönt en fredagskväll som denna. jag kanske kan skylla på mina osunda sov vanor denna veckan som i genomsnitt har blivit ungefär tre timmar, per dag altså. och nu kanske jag inte ens ska bli polis. jo, det ska jag. men kanske inte just nu. eller. vem vet.
det spelar ingen roll. för just nu ska jag till andrea. min älskade! hon är i skåneland och ska förgylla min och många andras helg. jag tror jag ska vara så lat att ta taxi dit, vem vill cykla i regnet?

jag drar.
vi hörs


utan din luft i mina lungor

nu ska jag kila till jobb. helst skulle jag vilja sova i en hel evighet och drömma fina drömmar. men det verkar inte möjligt.
jag ska fortsätta bygga på mitt luftslott idag. och kanske dagdrömma lite. mest för att tystnaden säger mer. mest för att jag inte kan tänka på något annat.

så är det.

drottning kristina, du sög på att vara drottning!

om jag ändå hade börjat plugga när jag kom hem från jobbet, direkt. nu får jag så bittert sitta här. läsa historia mitt i natta när jag mest av allt bara vill sova. det gör mig psykiskt instabil, som om jag inte vore det redan innan historia boken kom till mitt liv.
ni anar inte hur många krig sverige hann med under 1600 talet. jisses! som om dom inte hade annat att göra. ett krig när sverige anfaller danmark med svenska trupper från tyskland tar det hela två år innan de ens kommer fram till jylland.
"jag, kung karl XII gustav förklarar härmed krig mot danmark, vi kommer om ungefär två år, hoppas ni är väl förberedda då"
seriöst. jag tycker det verkar urkorkat och finner ingen mening alls med att sitta och läsa det där tramset. förutom en sak, jag ska bli polis. då måste man tydligen veta när gustav vasa levde, om någon skulle frågat mig; polisen, när levde gustav vasa? svar; jag vet inte, ring eniro, dom har svar på allt!
jag återgår till mitt igen.
saar vi!

rainbow

om ni undrar har jag inte börjat plugga än. natten är ung, och lång.
skulle bara dela med mig av fab musik.


i don't belive you

dödade nyss en spindel. och jag svär att det var den jäveln som bott utanför mitt fönster i flera veckor. jag var så snäll så jag lät den leva, med tanke på att den ändå var utanför mitt hem, men nu är den borta. och den som var här inne, var väldigt lik den där ute. sucker! det är tacken, va?

nu har jag jobbat färdigt, dagen bara flög förbi. idag har vi skrattat mycket, that's the shit! jag är ytterst tacksam att jag får jobba med så fantastiska människor, som kan få den mest bittra fittan på grymt humör. nu måste jag dock plugga, och då har jag bara en sak att tillägga, fuck!

inatt kunde jag inte sova alls. hjärnspökena spökade. och jag analyserade, om helt andra saker än gustav vasas sexbehov. och spelade gitarr. jag är helt övertygad om att mina grannar hatar mig. speciellt han under mig. jag kunde inte brytt mig mindre om honom. och jag längtar tillbaka till lokföraregatan, jättemycket! jag saknar framförallt min balkong, den var guldvärd om nätterna på vintern.
stjärnklart. snö. tyst. iskallt. luft. och analysera.
jag saknar mitt badkar. jag saknar mitt kök. jag saknar min soffa. och sjävklart min walk-in. men jag saknar absolut inte min hyra, den sög pung!



i don't blame you.


mästerfotografen anna har gjort sitt jobb ;)


i walk the line

idag kan ni lyssna på allt med johnny cash. det går bra.
igår vann jag en ny ipod, hey. det var också bra.
nu ska jag dra till jobbet, krillan är ju besök idag och jag står i tvåan, jag är heltaggad, great.


du.

my song

I think I might die inside


chans

jag har inte valt det. det bara blev så. i mitt steg framåt högg hösten av min fot. det är så typiskt, den vill mig bara ont.
jag har lyssnat på thåström i en vecka, konstant. vad är det man lider av då? psykiska bekymmer? det kanske inte finns någon diagnos att ställa på det. min ena högtalare i bilen var sprängd sen innan, nu har den slutat fungera helt. tack för det, joakim.

jag vill fortfarande ha en häst. jag gillade inte fritz, hästen fritz altså, han var lite slö, typ nära döden, och trist. och tjock.
jag ska hitta en annan hest!
klad hest.

nu ska jag fota, även om vädret suger, så kan det bli grymma foton iaf. kanske, det måste ju ha sin charm att fota i regn också, även om det inte regnar just nu. jag ska testa, hellre det än att läsa en rad till om martin luther, han verkar som en heldryg snubbe.

thåström har lärt sig ordet fan, och använder det flitigt!

det där med koncentrations svårigheter.

”När han elliest war obekymbratt och oförtörnatt, så war han en liufflig, lustig och lättsinnig herre thill at wmgå både med snack och taall, och aldrig woro ther så många personer ine hoss honom på salen, han viste jw foge sig i snack och tall med huar och en, både med man och quinna, adell och oadell, jfrå thet förnempste och til thet ringaste, aldrig så med then ena som then andra, wtan såsom theris stånd war thill, antingen werdzligitt eller andeligitt, så wiste han iw giffua huart sitt, såsom huars artt och eegenskap tilsade.---Jn suma, Gud hade begåffuat honom fram för alle andre med stor skickeligheett, högtt och mykitt förstånd och många furstliga dygder, så att han war wäll wärdt at bära konunglige spire och crona, ty at han war icke allenast förståndig och snell fram för alla andra, wtan och ther hoss manlig och duglig; wthi dommar war han skarpsinnigh och rätuiss, wdj många stycker war han och warkunsam”

(hämtat från Peder Swarts krönika, skriven ca 1585)

tolka materialet och granska det kritiskt. glöm inte att tendensanalysera texten.
I vilket syfte skrevs texten?

oooookej..
ehm.
tendens.. analys. sa du. ja.
syfte.. eh.
jn suma.. oklart ord.
huar.. spännande med nya ord.
mm.
jodåsåatte.
är det inte lunch snart?
ganska fint väder ute idag.
kanske skulle leka med hunden?
nä, analysera var det.
analysera, analysera, analysera.
konstigt ord, analysera.
lyse, ljus.
mysigt med ljus.
jag måste köpa ljus.
man kanske skulle köra till ikea idag?
eller nova.
nä, jag skulle analysera.
vad var det nu jag skulle analysera?
tendensanalys.
anal.
analsex.
sex.
va?
undra om gustav vasa hade mycket sex?
det kanske inte var det jag skulle analysera.
nä, det står det inget om.
jag kanske borde duscha.
nä, jag måste tvätta.
syftet.. det finns nog inget.

ä, jag tar rast nu.

har jag sagt att jag har dyslexi?
när jag fick reda på det sa dom såhär:
"det är ju ett handikap med dyslexi, men du behöver ingen rullstol bara för det"

eh, skulle det vara kul?
ni behöver inte retas för det, kungen har också dyslexi. vi är så tajta, jag och kalle!


norden

nu jävlar ska det pluggas. helvete vad jag ligger efter.
det är grymt att jag är ledig idag. och snart är det helg, älskade, älskade andrea kommer hem.

man borde köpa en lägenhet i malmö, galet vad billiga dom är. men, ser det ut som jag vill bo i malmö? just det. jag tycker mer det ser ut som jag vill bli rik, köpa mig en fet hästgård med en massa feta hästar. inte tjocka, mer grymma.
sar vi!

älskar, älskar inte, älskar.

kass fotboll igår. men pizzan var god. inte var det jag som skulle springa på plan.


fitthöst, jag hatar den. den äter upp mig, långsamt, varje dag. innifrån. eller så är jag bara sjuk i huvudet, vem tänker på det om 100 år. då är vi alla döda, och förhoppningsvis finns inte hösten längre, den är också död. jag ska ha ihjäl den. raugh!

söndag. höst. grått.
som andrea så vackert uttryckte det idag:
du har blivit rövknullad av hösten.
å, jag som inte gillar analsex
haha, vem fan gör det?

idag blir dagens ingen midre än självaste joakim thåström, bara för att jag haft den på huvudet hela dagen.


there will always be room, for your hand in mine.

babe

nu är jag stolt över mig själv. jag fick VG på första uppgiften. bra där!

det var mest det jag skulle berätta. sa jag att jag var grym?
eller nä, sa jag att jag ville bli polis?
sa jag att jag gör allt för att drömmen ska springa ikapp mig? eller är det jag som springer ikapp drömmen?

med svåra steg

nu har jag haft rast i snart.. tre timmar. det känns bra. idag läser vi om kyrkans splittring på 1700-talet. kul. men jag är ju ledig idag, och det vore heltokigt om jag slösade hela dagen på att läsa. så jag städade lite innan, tydligen är det mycket roligare., mitt bland allt damm och skräp hittade jag mina älskade koss hörlurar. gud så lycklig jag blev. som ett barn på julafton, hey! jag som trodde att dom lämnat mig, men nu går vi hand i hand igen. eller, öra mot hörlur kanske.
sen var inte städningen heller roligt längre, då högg jag kameran och gav mig ut i hösten för att slita åt mig ett par riktigt grymma bilder. jag är helnöjd. jag älskar min kamera. och mina hörlurar, tillsamans är vi oslagbara!

solens strålar. stickad tröja. mössa. skinnjacka. stövlar. värme. höst. stilla. kallt. kamera. fina foton. gula löv. livsglädje. saknad. tanke. fler foton. apatisk. och livsglädje igen. u2 it's a beautiful day. glädjeskutt. saknad. magi.







dagens idag skulle egentligen vara

så den fick vara med i alla fall.

god morgon




idag vill jag ha en egen måne


FUBBICK


babe, it's a love song.

igår åt jag våra nya lökringar, dom smakade bög. hur bög smakar vet jag inte, och jag bryr mig inte. den enda bögen jag vill smaka är peter forsberg, som han själv sa är han bög till 98%, då svarade jag, hey, då har jag 2% chans. han skrattade bara, det var min chans.
så vill ni inte ha bög, ät inte lökringarna. vill ni ha bög, ät peter forsberg, men ät inte hockeyspelaren.

det kan vara hösten. något är fel. på ett bra sätt, om det vore rätt. och vem vet vad som är rätt och fel. vad är upp och vad är ner. vad är fram och vad är tillbaka. galen. galet. crajsi.

i en evighet. minns du?

dagens, bonnie tyler!


gustav!

haha, minns ni denna låten? jag var kär i den. för många år sen. vad är det för skit? jag ska leta upp en bättre låt till er, en annan dag.


jag har tråkigt, sa jag det? jag läser fortfarande om gustav vasa, men han är så tråkig och torr så jag tog rast, igen.

don't get me wrong, babe.

å, vad avundsjuk jag blir. JAG VILL OCKSÅ!
hör du det? gud. nu. direkt. jag vill, jag vill, jag vill!
jag vet inte hur många gånger jag sa till mina hjärnspöke igår: sluta nu! ge er då! men, lägg av! slutar ni nu inte nu, skjuter jag er! jag lyssnar inte! lalalala, hör inte er, tradigt!
det är inte rättvist!


elinlocks

idag har jag spelat gitarr. det är bra. jag pluggade lite innan, trist, så trist. jag skiter fullständigt i gustav vasa, jag kände inte honom och jag bryr mig inte ett dugg.
idag bryr jag mig bara om brandi carlile. jag önskar att jag kände henne.
på onsdag ska jag provrida hästen, hästen heter fritz, haha! det är roligt. jag ska rida fritz. det är bra med torr humor.

jag kanske skulle duschat. det är ett steg i rätt riktning åtminstonde. men som sagt, väldigt överskattat. snart ska jag jobba. det är kanske bra, jag är så brutalt rastlös. eller vänta, jag ändrar mig, det heter frustrerad. det rimmar på kastrerad. och retarderad. hey!
jag vill ha dreads. och en tatuering. och många fler tatueringar. vadsadusadu? polis. jaha. poliser ska inte ha tatueringar, och inte dreads heller. jag kanske kan bli den första polisen med dreads, då kanske jag hamnar i historieböckerna. säkert någon annan idiot som snott min idé redan.
det skulle kunna låta såhär:

"År 1988 föddes carina och bengt lunderots dotter som kom att heta elin lunderot, hon var den första kvinnliga polisen med sk. dreadlocks, en frisyr som baserar sig på hårets fömåga att tova sig och där man också använder sig av sk. tupering. hon var en mycket ambitiös polis men hennes förmåga misstroddes ofta på grund av frisyren och hon dömdes till döden av de mäktiga kungarna år 2021. Efteråt slets hennes frisyr av och brändes på bål, en händelse som kom att kallas dreadlocksbålet. många ville hedra den avlidna polisen genom att skaffa dreadlocksen, de alla blev bannlysta tills en dag, våren 2031 då de gjorde uppror mot de mäktiga kungarna och ett stort blodbad utbröt. Anhängarna till dreadlocks segrade och frisyren blev fri för alla poliser och andra tjänstemän och som ett minne till den store elin kom dreadsen senare att kallas för elinlocks, som än idag är den mest använda frisyren i världen."


har man inget annat att göra, kan man drömma sig bort. det är kul det med. fantasi is the shit.


dagens



god damn!

makes me act like this

jag tror jag har fått virus på min dator, tradigt.
jag är rastlös, jag har varit rastlös i många timmar. jag var till och med tvungen att gå ut och gå innan, i helvetesvädret, så rastlös var jag.
igår var jag karateberusad på den nya klubben. som var grym, den gjorde mig berusad, och glad. dirty passion var där och spelade, vi stod längst fram med de andra tonårsflickorna och rockade. jag blev smygkär i den snygga gitarristen, igen. jag är smygkär idag också, han är vacker. jag vet varför.
igår gick jag hem, av någon konstig anledning fanns det ingen taxi där jag gick. det var sjukt långt men det kändes som det tog två minuter, tror jag sovit delar av vägen, gående. om någon skulle velat brotta ner mig igår hade det varit nemas, lätt byte. som om det inte är det annars..? jag glömde ta på mig min polismuskel innan jag gick hemmifrån igår, dumt gjort.

idag är det något som är fel, något som inte stämmer. på ett bra sätt. jag känner till och med för att lyssna på jb, frivilligt.
men mest vill jag ha en häst, jag skulle hugga av alla mina tår för att få tillbaka min ponny, hon är den finaste araben som finns! fast att hon är polsk. lustigt.
undra om kan rida utan tår?

idag har jag sett min granne för första gången, han ser hemsk ut. eller han ser ut att vara en hemsk människa. det bara syns på vissa, jag skulle inte vilja möta honom i en mörk gränd, eller igår när jag gick hem, karateberusad. jag tror han har småflickor i källaren, i burar. jag ska spionera på honom, precis som gamla människor gör. jag kan se jättelångt in i hans hus med min feta kamera som kan zooma jättelångt. jag ska nog befria de där små flickorna, en dag.

allvarligt.

dear mr. president

idag gick jag till hård attack mot mina spindlar. dom sprejades ihjäl av hårspray, det enda rätta! jag vet inte riktigt om dom dör, men stelar blir som iaf, och det är det viktgaste. eller rättare sagt är det viktigare att dom inte kommer på mig, och det gör dom inte om dom inte kan röra sig, hårspray, that's the shit! djurvän som jag är i all ära, men spindlarna skiter jag fullständigt i, de har ingen rätt att leva överhuvudtaget.

och mariette, i idol altså. vilken kvinna! herrejävlar inihelvetes vad sinnesjukt bra hon är, och vacker som inget annat. det är nu man börjar undra varför man inte är lagd åt det andra hållet, åtminstonde lite hade räckt. jag vill ha henne!





spektor

igår åt jag polsk potatis.
idag har varit en tipptoppdag!
nu ska jag läsa vidare om kyrkans ställning under den äldre medeltiden. ställning..? hur menar dom då? va?
och jag är kär min nya skinnjacka.
alles!