Pliktverket kallar dig till antagningsprövning

"Pliktverket kallar dig till antagningsprövning vid Regionkontor Kristianstad, Ö Kaserng 3.
Antagningsprövningen pågår under en dag. Du ska vara på plats senast kl. 0800 den piiiiip."

det är lite som att man ska köra upp till sitt efterlängtade körkort, man vill inte riktigt berätta vilken dag det blir.  kan ju meddela att jag är måttligt oroad för styrketestet, men som min kära sambo sa, det handlar om viljan. ta i som om det vore för liv eller död.


Snö!

Åh, snö! älskade snö! jag har nog aldrig tidigare varit så glad för att snön kommit till oss, men gud så härligt det var idag. dock har jag ju jobbat hela dagen och mest stått inne, men jag bar mer än gärna ut säckarna till containern idag så fick jag iaf vara ute en stund, ända tills det blev jätte halt och jag gick och ramla. men tack för den då! kan ju inte påstå att jag skadade mig direkt men sökte ändå lite sympati.
skadade dock mig i morse när jag sprang rakt in i glas skivan på pommesskåpet med tummen före och slet mer eller mindre av halva tummen, satt till och med kvar en skinnbit på glaset sen, nasty! hade varit kul om den ramlade ner i pommesen så någon kunde ätit den, speciellt min favorit gästs flickvän, för henne gillar vi som sagt inte.
och i morgon är det worlds childrens day på mcd vilket innebär att 10% av vår försäljning går direkt till nya ronald huset i linköping(?). dessvärre säljer vi ju väldigt lite just nu, så vi lär väl inte bidra med några stora summor, men det blir iaf lekar för barnen med ansiktsmålning och allt vad det är. själv ska jag lägga beslag på en ansiktsmålning direkt när vi öppnar i morgon!
hyffsat synd att jag jobbar i helgen när det är så mycket snö, vill ju så väldigt gärna ut och leka med pulkan och bygga snögubbar! hoppas bara det kan hålla i sig ett tag, eller iaf komma tillbaka snart igen.

och danny kunde ju inte fått e finare present än snön som kommit till hans födelsedag i morgon, hoppas bara den är kvar i morgon när du vaknar på din stoooora dag! grattis i förskott gullet! dessutom ska vi kanske börja dansa tillsamans, japp, salsa kurs nästa, sjukt roligt iaf.

nu måste jag hoppa i duschen, tidig morgon imorgon, hoppas bara tuppen den väcker mig!

bjuder på en bild, på födelsegrisen (lite för tidigt) och kanske min blivande danspartner :D



20-11-08

god morgon solstrålarna!
ledig idag, hur skönt som helst, fick sova allt för länge och känns som hela dagen är bortsprungen. drömde väldigt underligt inatt, jag hade opererat mina knän och kunde inte gå och hade sån fruktansvärd smärta i benen och jag var så arg på andrea för att hon inte ville hämta kaffe till mig trots att jag själv inte kunde gå, haha!

sånna här dagar brukar jag nog hänga ute på heden, men vädret verkar inte riktigt tillåta det. igår när jag körde hem från jobb regnade helt otroligt mycket och det var som att glida fram på en enda lång vattenplaning hela vägen hem, som det kan gå. 
var ute och red igår också, vilken otroligt söt häst det där är. pigg, superglad och väldigt frammåt och är med på allt, att en arab ens kan ha ett sånt steg trodde jag var omöjligt. dock är hon ju faktiskt shagya-arab så man kanske inte ska jämföra?

fick brev från pliktverket häromdagen också, informations möte den andra december, woho!
och snart är det dags att börja packa igen, vår tid är snart slut här, trots att jag börjar gilla lägenheten mer och mer nu så det kan faktiskt kännas lite synd. dessutom ska jag lämna min kära andrea, hur ska det gå? vi får nog helt enkelt bo hos varandra istället =) ovanpå allt måste jag köpa en ny dammsugare till tanten som bor här, häromdagen när jag skulle dammsuga fick jag ett lätt utbrott och slog sönder hela apparaten, kan kännas sjukt onödigt såhär i efterhand.

julen börjar närma sig med stora steg, den stora aftonen kommer firas med pappa och ulla, farbröder med familj hos farmor och farfar. alla klappar ska inhandlas och önskelista ska skrivas, min största önskan i jul är att få tillbaka min mamma, för gud vad jag saknar henne.

nu börjar till och med solen lysa lite, happy face!

kanske om jag skulle göra något vettigt?
måste bara tillägga att min favorit gäst var på jobbet igår, god damn vad het han är! fast jag gilar ju inte riktigt hans flickvän, så jag sa till emelie att hon skulle spotta i hennes hamburgare men hon gjorde nog aldrig det, dock hade det varit roligt om hon kunde gjort det så jag kunde få mig ett gott skratt.


värdsliga ting

känslan av att tappa en dyrbar sak i govlet och inse att värdet gick förlorat kan få många galna. galna av desperation, frågan är varför kommer desperationen? t
att vara instängd kan vara något av det svåraste som finns, och det finns så många sätt att vara instängd på, du kan vara instängd i en bur, bokstavligt talat eller så kan du vara instängd hos en annan männsika. du kanske inte alltid vill bryta dig loss, utan bara väntar på att tiden ska komma.
Ibland måste vi lära oss att lyssna på våra instinkter och lära oss att tro. Om tiden ej är kommen kanske det inte är meningen att den ska komma heller. Kanske det är meningen att vi ska ha en period då vi ska fundera på dessa saker och komma till instinkt att vi måste röra på oss. Jag tror vi har tappat våra instinkter i tro på något som byggts upp av samhälle.
att tro på ett samhälle som är så hårt och så pass orättvist kanske inte alltid kan tyckas vara det lättaste, det samhälle vi lever i idag är hyffsat onaturligt och den instinkt som finns inom oss hoppas jag är mycket starkare än samhället som försöker köra över oss.
Det komiska är att det är det samhälle vår intligens byggt upp. En hjärna som är helt ofattbar och otrolig och kan åstakomma magiska saker blir antagligen (min tillfälliga tro) destruktiv. Vad är vi? eller vad är vi i detta? bra?
och sen lämnade vi det till ödets händer, för visst tror jag att ödet finns, för varje mening och varje rörelse.
Det är det vi glömt. Ibland vill jag sätta mig på gågatan och gråta över människors tappade liv. Tappat i ett svart hål av välstånd.
det ständiga jagandet av ett bättre liv, jagandet av att aldrig tappa, och alltid glömmer vi bort att det är okej att tappa, det är okej att förlora om du vågar att chansa och om du vågar att ge. vårt ständiga jagande av att aldrig falla ner, att alltid kämpa för att aldrig ramla ner, trots att det är helt okej, ramla ner för du kommer alltid upp bara du fortsätter jaga dig upp till toppen.
jag tror att toppen blir missbrukad. Toppen är inte det vi alltid tror det är. Toppn kanske är vägen dit då vi ligger och gråter varje kväll av sorg och bestämdhet av målet till att nå toppen.

min dotter rider inte nått jävla russ hon rider arab.

Detta tillägnar vi till våra föräldrar som gjort oss till dom vi är idag och lämnat oss det ansvar vi har idag.



kärlek

jag drömde om dig i natt igen, och igår också. det är en obehaglig känsla att vakna upp och inse att det är en dröm, men samtidigt en lättnad, det är obehagligt att drömma om dig och det är så märkligt att jag gör det.

jag tror på att allting har en mening, allt som sägs och allt som görs finns det en mening bakom. och det är nästan onödigt att kämpa imot för meningen finns där ändå.

nu ska jag åka till jobb, men först bort till marcus och lämna av tjockis. fick låna mitt lilla hjärta två dagar och det har varit underbart att ha honom här för det är en helt fantastisk hund. jag saknar verkligen det lilla pyret :)
var ute och lekte i parken med honom igår, tränade lite och sprang och fjantade oss sen gick vi en lång runda längst med hälsans stig. på väg hem var där en kille som skrek "mördarhund" efter oss. jag ville väldigt gärna vända mig om och gå bort och slå killen allt vad jag orkade, men insåg ganska snabbt att konsekenserna kunde bli förädiska, det hade väl bara varit en tidsfråga innan polisen varit där och anklagat apollo för alltihopa och dränkt honom i pepparsprej eller ännu värre satt ett par skott i honom, så jag fortsatte bara gå. jag hatar folk med fördommar, och folk som talar utan fakta.


du är något av det finaste jag vet

1011

och snart är det julafton, det är ju inte alls länge kvar. och vi har sämsta vädret någonsin, trädet här utanför som stog så vackert med sina gula löv är nu bara grått och trist, dessutom ösregnar det och jag ska snart gå ner till bilen och köra till jobbet.
jag vill åka till norrland i vinter, där har dom riktig snö, var så länge sen man fick uppleva det. och jag måste ju hälsa på värmland också, dom kanske har riktig snö där också?

nu ska jag åka till mitt kära jobb, vad spännande det ska bli, undra vad som hända skall idag och undrar hur många idioter det kommer.

over

if it ain't you

god eftermiddag!
ledig dag idag, och gud så mycket jag hunnit med, vilket inte är jätte vanligt på mina lediga dagar som mest brukar bestå av skit.
var uppe med tuppen i morse, helt svart ute. åt frukost med mamma med tända ljus sen på med ridkläderna och ut till stallet, tror aldrig jag ridit så tidigt innan. fick en riktigt härlig känsla som man får när man ska ut på tävling. uppe super tidigt, packar och grejar, drar på dom vita, fina tävlingsbyxorna och den snygga kavajen med matchande hjälm, ner till stallet innan ens hästarna vaknat, in med kräket i transporten sen bär det iväg och hjärtat sitter redan i halsgropen. oj vad jag saknar det!
iaf, ute och red en super härlig runda på prinsessan, man kan knappt tro att det är sant när man är ute och rider på deras vägar, grymt fina!
sen körde jag hem till pappa, fika lite, tvätta bilen och byta däck, han är en snäll far den där!
så nu sitter jag här, luktar häst och är smutsig under naglarna, kan det bli bättre? ska fika med mamma om en stund är det tänkt, så kanske bäst att jag går och duchar ändå, hoppas på att jag får tag i min kära bror också så han kanske kan följa med. måste handla något pyssligt idag också, känner mig väldigt kreativ, eller kanske hjälpa marcus med sin lägenhet lite, gick ju inte så bra sist då jag fick en enda uppgift vlket var att häfta fast en baksida på ett kökskåp där ena sidan naturligtvis var utåt och den andra sidan innåt, och givetvis sätter jag utsidan innåt, why not? men jag lovar att bättra mig!
annars ser kvällen mest ut som myshemmakväll, för den här fröken börjar 8 i morgonbitti, ohyes!

och kära danne kommer hem för gott denna veckan om jag inte minns det som fel! bara dom sista månaderna du ska stå ut också, men du slipper iaf vara kvar där. världen är allt bra orättvis, men du förtjänar verkligen inget alls av det här!

pliktverket, öka!