du ska vara vild och fri

tjingan igen då.
jag har solat hela dagen, det är kanske det bästa som finns. vakna till en fantastisk sommardag, äta frukost ute och känna hur solen värmer. jag kan inte annat än att vara lycklig. ungefär ända tills nu när jag måste köra till mitt jobb som jag hatar denna veckan, troligtvis kommer jag älska det igen nästa med det idag som räknas. camilla var iaf glad idag, tvåan hade ju varit där idag och gett henne lite ögongodis. tvåan är camillas favorigäst om det inte framkommit tidigare. ettan är min favorit, och det vet vi ju alla vem han är. anledningen till att dom fått nummer är för att dom råkar jobba på samma företag och vi kan ju inte ha två stycken mr.v, i början hade vi det men det blev sån förvirring på mcd då så dom fick döpas om, ettan, tvåan och givetvis orginalet.

ibland blir jag så trött på mig själv, jag brände mig i solen igår, eller förrgår kanske, kan spela kvitta för det jag ville komma till var att idag när jag solade idag brände det som attans på min redan brända hud, så jag satte ett litet plåster som skulle skydda den brända huden.. man är ju inte blond för inget verkar det som, för hur porrigt blev märket efter plåstret då? ja, jag tycker det är synd att man inte alltid kan ta med sig hjärnan.

nu måste jag köra om jag ska hinna tanka innan också, tanka är för övrigt det tråkigaste jag vet, därför kör jag alltid tills tanken är helt torr och bilen bara går på ångorna, det är också den största anledningen till att jag alltid får bensinstopp, jag glömmer inte att tanka, jag bara skiter i det. det är också anledningen till att jag fick en reservdunk när jag fyllde år, jag antar att folk inte tycker det är kul att komma med bensin till mig. men eftersom jag som sagt hatar att tanka, gäller även det reservdunken, och det är anledningen till att den alltid är tom, därför måste folk komma och rädda mig ändå. jag är en dålig människa, ibland. dessutom har min bil blivit medvetslös igen, jag börjar misstänka att den är sjuk, därför har jag lånat pappas bil, som är mycket mer hajtek om man jämför med min som knappt kommer upp i 90... i nerförsbacke. det är livsglädje.

tack och adjö

till daniellas hus

idag vill jag inte gå till jobbet. jag hade mycket hellre lagt mig i fosterställning på golvet och dött. igår var där en man som skällde, skrek och kallade mig elaka saker, mycket elaka saker. jag blev så ledsen så jag började gråta, hur kan folk vara så hemska? hur kan man säga så hemska saker om och till en annan människa? vad är det ni lider av? och det gör mig så frustrerad, för jag har lovat att inte bli arg tillbaka, det har hänt så många gånger förr och nu ska det sluta, och det var mitt första försök igår, jag sa ingenting till honom, trots att det kokade inombords, trots att jag hade en puls som höllt på att spänga hål på alla ådror och vener i hela kroppen, trots att jag ville slita av mig mcdkläderna, stämpla ut och jaga ifatt hans bil, slå han med något stort och hårt till det blöder ur både öron, ögon och näsa., spotta han i huvudet, och berätta för honom vilket jävla as han är, hur fet och äcklig han är, hur mycket jag avskyr honom, sen skulle jag mer än gärna satt en kniv i hjärtat på honom, sånna som du förtjänar inte ett värdigt liv. men ja sa ingenting, jag grät som ett litet barn, för så ont gjorde det.
nu ska jag dit igen.


jag vill inte mer.

tack uffe, för att du gör min dag.


efter regn..


... kommer solsken. ja, kan nog hålla med att det kanske inte stämmer alltid. men idag har varit en great dag. imorse när klockan ringde slog jag upp mina ögon och möttes av ännu en dag av solsken, det är något av det bästa jag vet. slängde mig upp ur sängen, drack lite kaffe och tog bilen ut till lomma och där låg jag och schteeeeewkte hela dagen. sprang ner till havet och kysste det ömt, mest bara för att uffe gör det, om jag ska vara ärlig tvingade han faktiskt mig, men jag gillar honom ändå. läste en artikel om honom i tidningen där han sa att han var nybliven singel, ibland blir jag så trött på honom och ibland känns det lite som att han inte riktigt vill gå ut med det här att vi ska gifta oss. men som han själv sagt gör han bara detta för att skydda mig och mitt privata liv, han menar bara väl det lilla livet.
imorgon blir det stranden igen, jag borde rida också men det är galet varmt så tror varken jag eller hästet orkar, framförallt hästen som börjar lägga på sig lite väl många sommarkilon, men hon är ändå det finaste som finns =)

sviss på gröten!


var har du sett mig.

tjingeling!
ikväll är det utgång! hela dagen har för en gångs skulle ägnats åt massa bra saker. först ikea med sliren, janne och e1, efter det åkte jag och hälsa på mitt barnbarn för första gången sen hon föddes. hon var sinnesjukt söt! och lik sin pappa, vilket då är min son, upp i dagen. efter det drog vi ut till nova och handlade mer kläder, som om det nu skulle vara nödvändigt. jag hittade en ny outfit tills ikväll, och till många andra kvällar och dagar. träffade även sz och lilla ellioth, jesus vad det lilla livet har blivit stor på så kort =)
nu är det i vilket fall som förfest hos anna. vi är på väg in i dimman med strawberry vinet, och snart tar tåget oss till malmö för en helnatt med mcd flickorna.
ovanpå allt lyssnar vi på hardcore superstar, mest för att vi alltid lyssnade på dom förr, och för att vi glömt hur bra dom var! och för att jag har så många hål i minaa jeans att dom knappt håller ihopa, moget!

en annan dag i ett annat liv!

summer of love

hallihallå. (som r-b skulle sagt)
jag kanske börjar gilla lägenheten lite i alla fall, inte mycket, men lite grann. jag är ganska nöjd med mina nya möbler om inte annat. givetvis saknar jag lokförareg, inte mycket men lite. det står saker överallt i hela lägenheten, och det kliar i hela kroppen. allt jag väntar på är att kunna börja använda mitt vindsutrymme, mycket praktisk uppfinning. jag har till och med två, ett i köket och ett i rummet, stora är dom också, och med det innebär också stora spindlar. i början såg jag inte dom jävlarna så där gick jag i lugn och ro och pyssla inne tills jag fick syn på en utav alla. en riktigt äcklig, stor, morfar spindel, en sån som bott där inne i tio år. ni skulle sett hans bo som han bott i tio år, nästan så man kunde se hans möbler, så stort var det. och dessutom sånt riktigt tjockt nät med massa damm på, sånna som brukar finnas i stall. jag sprang ut och slängde igen dörren, satte faktiskt en spik i dörren också, mest bara för att den inte riktigt går att stänga, och ut hit ska dom inte tro att dom kan komma. jag sa till min kära mor (som påstår att hon inte längre är rädd för spindlar) att hon skulle ta bort dom, så hon travade in där och trodde hon var stencool som skulle ta bort spindlarna, men hon stannade i dörren och tittade på den, sen sa hon: kommer inte din far hit snart? han kanske kan ta den då? och så får det bli, dörren är igenspikad tills min kära far, och räddare i nöden, kommer hit nästa gång.
och fortfarande kläder i stora lass, helst seriöst, vad fan är det jag lider av? jag har fyllt två stora byråar med kläder, det ligger fem höga staplar ovanpå byrån, tre på golvet och två stora, svarta säckar brevid. och då har jag ändå sorterat bort det jag absolut inte använder, det kom upp i hela fem tröjor som jag kan slänga. ibland blir jag så trött på mig själv.

imorgon är det i alla fall utgång, woho! många mcd flickor som ska med, och det gillar vi! hoppas anna banana a.k.a sliren också följer med! men först blir det ikea igen, sen borde jag köpa en cykel också, dessutom måste jag hinna ut till nova, för jag har tydligen inget att ha på mig (?!). sen borde jag nog fixa i lägenheten så det kan bli färdigt här någongång. då är det väl hyffsat bra att jag är ledig imorgon.

jag måste också säga att de senaste dagarna har jag blivit förvånad över hur händig jag är, nu vet jag att pappa sitter hemma och läser detta och skrattar rakt ut, men jag är allvarlig. och det är sjukt roligt också, spika, skruva, mäta blablabla. jag gick här igår med en söndrig tröja, förstora jeansshorts, svettig och smutsig och med en hammare i handen och ett par spik i mungipan, jag kanske skulle bli snickare! man kan ju säga att jag har det i blodet, jag heter ju inte lunderot för inget. man kanske kan bli en snickrande polis, allt går om man vill, eller hur? nä, just det, så sluta använda det uttrycket för det är bara påhitt, det finns väl för fan inget som heter snickrande polis, skärp er!

nu ska jag köra till jobbet, highway to hell.

sviss!

flytt

varför har jag så brutalt mycket kläder?!
nästa gång jag ska flytta tänker jag slänga alltihopa. aldrig i mitt liv att jag kommer flytta så mycket kläder igen, neverever!
innan när jag plockade upp allt och var som mest arg sa jag för mig själv att det borde vara olagligt att ha så mycket kläder, att man borde straffas. någon borde skjuta mig i huvudet, nu!

midsommar af

good morning, good morning!
jag är sämst på att gå upp i tid, försov mig idag igen! man blir sådär måttligt glad när man vaknar och inser att fan vad jag har mycket att göra, men kommer inte ens hinna med hälften. ännu bättre blir det ju av att sitta här och skriva. anna ringde nyss och hade också sovit länge, känns lite bättre då iaf. idag ska passet fixas, big time! jag borde fortsätta packa, för det är ju hur mycket som helst kvar. och ikväll blir det jobb igen. hade en mycket lugn och skön kväll igår så hoppas på att denna kvällen går i samma ton. träffade t2 igår, hon ska börja jobba hos oss igen! det är helgrymt, hon är fantastiskt bra och jag har längtat efter att hon skulle komma till oss igen, en riktig liten solstråle den där!

tydligen ska det bli "sommarvärme" i veckan. säger dom iaf, men lita aldrig på dom jävlarna. skulle det ändå bli så hittar ni mig på stranden imorgon! jag vill, jag vill!

midsommar ja, just det! vi befann oss i tittente, slå upp det på eniro mina vänner. mycket trevlig fest långt ute i skogen, härliga människor och grymma lekar. dessutom helt fantastik mat och gott vin! jag är helnöjd. i taxin på väg hem blev jag avsläppt i malmö, mer exakt på möllan. hängde på en busshållplats och träffade en otroligt trevlig tjej, hon hade upplevt allt verkade som, helskön! efter det mötte jag mr.v och somnade lagom packad. dagen efter när jag gick ner till samma busshållplats för att möta andrea kändes det inte alls lika helgrymt längre. marken snurrade lite lätt under fötterna, håret stod åt alla håll, smink i hela huvudet, orkade knappt hålla ögonen öppna, höga klackar och klänning, dessutom var det sjukt varmt och jag hade två jackor på mig, en som var tre storlekar för stor som jag fått låna av en vänlig själ och min egen. det är då alla stirrar på en, vänder sig om och följer varje steg man tar och tänker: oj, hon sov nog inte i sin säng inatt. jag kände mig lagom snygg, men av någon anledning försöker man ändå se normal ut, utan större framgång. men det värsta av allt var nog att jag var tvungen att köra direkt till jobbet och se ut på det viset, ni kan ju själva fantisera ihop hur den kvällen gick.

nu måste jag springa iväg! anna, jag är på väg!

sviss

l-het

jag har fan fått ny lägenhet, äntligen. dessutom förstahand, ibland har man väl tur antar jag. som jag letar, jagat, längtat och nu är den här. något skabbig, eller rättaresagt.. skabbig! men söt. en dag kan den nog bli fin.. eller finare. men den är min! och äntligen blir jag av med den där människan som sugit pengar ut mig varje månad, nu finns det pengar till så mycket annat, typ kläder! bo skabbigt=mer kläder. jag gillar det.
inflyttning redan på måndag, så kanske dags att börja packa antar jag. jag är glad ända ner i tåspetsarna nu.
imorse när jag ringde killen med lägenheten hade jag precis ätit frulle i några slitna shorts, håret stog åt alla håll och smink i hela huvudet. då säger han, ja det är många som ringt men som sagt, först till kvarn så kom så fort du kan, folk är på väg hit.
åhshit manhattan! slängde på mig kläder, torkade bort några sminkrester men lät säkert mycket sitta kvar, slängde upp håret och trodde det blev bättre, men jag är tveksam, sen in i bilen och en vansinnesfärd började in mot lund, tack för att ingen stog ivägen för mig. jag lyssnade på thåström hela vägen, plattan i mattan och skrek för mig själv: jag ska fan vara först!! jag ska ha den!! hade jag haft blåljus hade jag utan tvekan slagit på dom. kommer dit, springer in i lägenheten och är först! han visade mig runt och berättade lite praktiska saker sen frågade han: vill du ha den då? ja, givetvis! passar måndag bra? ehm, ja, jag antar det. kul, då ses vi då, ha en trevlig midsommar!
tack som fan och inihelvete för det!

imorgon är det midsommar, jaokej. känns som att jag har sådär många planer, moha! trots att andrea inte har någon aning om vad som ska hända eller vart vi ska har hon ändå bakat paj, planerat ihopa en god, stor sallad och handlat massa sprit, vin och öl! hon är fantastisk det lilla plommonet!

nu ska jag snart åka till jobbet, woho! och med tanke på det hade jag en heeeeeelt sjuk dröm inatt! hur fan kan jag snurra till det så i mina drömmar, crazy!

sviss på gröten!

bromma1930

god kväll då.
jag har hamnat på ett fullproppat bromma, folk överallt, trängs och väsnas. hallå, förhelvete, lite tystad, please! försöker fan jobba lite här borta, hoppas ingen ser att jag sitter och skriver i min fjantiga blogg bara. inte för att jag tror att någon tänker "oh, kolla hon där med den limegröna väskan med rosa blommor, söndriga jeans och flottigt hår, hon ser viktig och framgångsrik ut med sin lilla dator på bordet" har svårt att tro det. men jag kan väl låtsas iaf, jag är viktig, och har en mycket viktig uppgift att slutföra här, slänga iväg lite mejl och sånt där som framgångsrika människor gör.
jaha, ni undrar hur det gick på provet idag....? fint väder vi har idag, härligt med lite sol för en gångs skull!

jag tycker det är ganska kul att kolla på människor, och ibland kan jag inte låta bli att tänka, undra om han har fått ligga någongång, och undra då med vem, och varför den människan i så fall tog det beslutet, vad hon efterbliven? saknade hon hjärna? just nu sitter det en sån kille bordet brevid mig, och han är sjukt irriterande, han är så osäker så han knappt ens vågar sitta på stolen, och om hans kollega ens råkar titta på honom blir han ännu mer nervös och trillar nästan av stolen, pillar konstant på sakerna runtomkring, sitter tätt ihopa med fötterna, rak i ryggen och hela rumpan rakt på stolen, man ser på honom att han vill säga något men han vågar inte så han halsar sin öl istället för att slippa prata. har han fått ligga någongång?
det var en annan kille som satt på tåget häromdagen, han var också en såndär man undrar över, men han hade faktiskt en tjej med sig, konstigt nog. han pratade bara om sig själv, hela vägen! och hon var så ointresserad så jag led med henne, till slut svarade hon inte ens honom, men han fortsatte prata på. han hade allt, allt han hade var perfekt, allt han gjorde var perfekt, han var perfekt. sa han detta för att "locka henne"? "jag har ett jättehäftigt hemmabio system hemma" sa han helst plötsligt från ingenstans, vad trodde han att hon genast: jamen har du det, då är ju saken klar, du och jag på tågtoan, nu!
och då tänker jag, han måste ju vara tokigt desperat, att det är därför han säger allt detta, är han då så desperat för att han inte får ligga, men vill så gärna så han får ta till med dom mest dramatiska, idiotiska sakerna, försöka imponera. det står mig upp i halsen, jag är allergisk mot folk som försöker imponera! får utslag, svårt att andas, kan i princip dö. men jag undrar ändå, har han någongång fått ligga genom att försöka imponera? vad är det då den flickan led av? hoppas aldrig jag får den sjukdomen, då hänger jag hellre mig själv i vårt smutsiga soprum på jobbet.

nu är det ändå bara entimmeochfemtio minuter kvar tills mitt flyg går, tycker nog att jag lyckats slå sönder tiden ganska bra. jag tror det är femte dagen i rad jag är berusad, just nu är jag inne på mitt andra glas och är precis påväg att hämta ännu ett, maria gav mig tillåtelse att dränka mina sorger över provet, så dimman, here i come!

jag saknar min gitarr nu, jag vill att våra kroppar ska mötas igen. nu! jag vill ta på din kropp, gitarren! snart möts vi igen.
det ska bli så skönt att komma hem till restaurangen och mina lovers imorgon!

jag saknar tjockis med, han är ju något av det vackraste jag vet. älskade, älskade du! jag vill bara gosa in mig i hans päls, krama honom och pussa på honom och berätta för honom hur mycket jag älskar honom, prinsen!

vasarusaru?

ännu ett inlägg. ni kanske börjar tro att jag börjar bli grym på det här, men så är inte läget. läget är bara så att jag har extremt mycket fritid i storstaden. folk är överdrivet bakfulla och sover, jag har kollat fotboll och är taggad ner i tårna. vilken jävla match! vilken enorm prestation, härligt grabbar! folk dom stirrade så märkligt på mig nere i lougen när jag skrek på min breda skånska: jaaaaaa, härligt grabbar! nu tar vi dom! så jag satte mig ner igen, ingen verkade vara på mitt firande, så jag gick till mitt rum och beställde upp en flaska vitt. ja, jag är inte den som är den, jag är ju den andra. och nu sitter jag här, funderar starkt på att gå och handla choklad på statoil. min granne pluggar, moget! jag pallar inte, fast att jag inte vill något mer än att hamna på deanslist, jag vill, jag vill, jag vill! jag får mest bara hoppas på att jag fattat allt och att jag kan allt. dessutom har jag glömt min kvalitetsfakta hemma, frågade innan idag om jag kunde få en ny, men tydligen inte för jag ser ingen här. dessutom känner jag lite press från jobbet, så här lät det när jan skrev innan idag: hej, det är ronny. jag saknar dig ollan. kom hem snart! och klanta dig inte på provet.
och nyss skrev mija:
hur går det ollan? pluggar du nu hårt? glöm inte att belöna dig med massa öl och vin, imorgon är det prov. tänker på dig och hejjar på dig, deanslist ju!
jag kan inte annat än att säga att dom är fantastiska och att jag verkligen saknar dom och min fina restaurang!

idag har vi haft restaurangdag, måste säga att det blev roligare än vad jag trott, jag var galet nervös inför produktionsmetoderna, jag som inte kan ett skit om det! jag som knappt vet vad som är vad i köket. vad är det här? en grill?! jaha, jag stoppade nyss in bröden i den där...
nä, så var det inte. men tipptopp restaurang, jag skulle skriva en todo, jamentjena! allt var perfekt, fanns inte ett fel, och då letade jag ändå länge för ju mer jag gick omkring där och såg hur pedantiskt rent och snyggt dom hade där, ju mer ville jag hitta fel! men inte ett enda. och deras restaurangchef kändes väl sådär, han visslade på sina medarbetare och skrek: öh, hörru! sen knäppte han lite med fingrarna och dom visste exakt vad han menade sen skek han med hitler röst: NU!
jag tittade helt förskräckt på honom, menar han allvar?
sen blev vi inslängda i deras kök, han mummlade något om 65 sekunders brickintervaller och fyra big, jag tittade på honom ännu mer förskräckt och sa med ynklig röst: men jag har bara kört 120 sekunders innan? och han svarade: okej (tittandes på mig som om "ser det ut som jag bryr mig") men här kör vi 65 sekunders, så jobba på! jag klantade mig ganska kraftigt givetvis, det gick så fruktansvärt snabbt och jag brände mig hundra gånger, men just då kände jag inte smärtan, jag bet ihopa och kämpa så att svetten rann och blodet stänkte, nä, nu tog jag i igen.
men när jag väl börjar komma in i det och kört ett par brickor säger galningen (rc'n): bra, bytar vi till 40 sekunders nu!
jag kände att jag inte hade mycket att sätta mot honom så det var väl bara nicka och se ännu mer förskräckt ut! jag tackade gud så innerligt och hjärtligt när det äntligen var över, tack för att jag överlevde det också.
annars var allt topp, söt skiftledare också, det gillar vi! när han kom ut och presentera sig och sin restaurang och sa att vi idag skulle ha en topptimme på 18.600 höll jag på att sätta mitt kaffe i halsen. 18.600?! ja, men vi var ju 18 pers på golvet. 18?!
jag som gnäller över att jag har 7 man att hålla reda på när vi säljer topp timme på 6.500, ha ha ha, in jor facking fajs! sa jag att jag jobbar i eslöv...

stort mega grattis till kära storasyster som idag blev certifierad pilot! tänk som hon längtat efter denna dag, och jag är mycket stolt över henne! hon är bäst.

lite mer vin på detta, en annan dag.
uffe hälsar.

Z.I

har ni sett den reklamfilmen när en mycket ung zlatan säger till intervjuaren (och jag antar att dom pratar om zlatans framtida drömmar och mål):
"att vinna skytteligan i superettan.... och sen i allsvenskan"
sen flinar han och tittar lite lurigt in i kameran.
nu så här i efterhand har han nog aldrig haft någon aning om att han skulle klacka in bollen i det avgörande målet som gjorde honom till skyttekung i italienska ligan.
smaka på dom orden en stund.
klacka in bollen
skyttekung
italienska ligan
får du, precis som jag ett lyckorus genom kroppen, kan ni fantisera om hur det känns för vår mr ibra?

var bara tvungen att tillägna detta inlägget till honom, har ju överhuvudtaget glömt att ens nämna något om vår kung den dagen det hände, för nästan tre veckor sen.
tack för mig

sthlm 2300

tjingan for hilvede!
jag är så packad så jag knappt vågar skriva. jag satt nere i lougen tidigare idag och drack flott rött vin som kostade mer än min månadslön. efter det åt tog jag taxi in tll stan, åt vitlöksmarinerat lamm och drack husets vin, en hel flaska om jag ska vara specifik. när jag gjort det klart satte jag mig på deras takvåning och drack en stor whiskey och rökte tills jag trodde jag skulle hosta upp mina lungor. och allt detta är gjort på min chefs bekostning, givetvis har jag dragit till lite extra bara för att jag denna veckan varit lite besviken på honom. jag pratade med min kursledare som förövrigt är den bästa någonsin, jag berättade mina bekymmer och besvär för honom, givetvis innan jag blev odrägligt full, och då skådade han min länge och sen sa han: du, detta är något jag sällan säger till folk, men byt restaurang, nu! för din egen skull och för alla andra, det är nog det enda jag kan råda dig om för det är det enda raka.
och när han sa det, han som ska uppmuntra mig att prestera mitt bästa varje dag, han som ska uppmuntra mig till alla mål jag vill uppnå, då kände jag innombords att nu är det nog fan dags.
jag skulle fortsätta skriva här, för jag har en hel massa annat att besätta, men jag är helt för tokfull och ska gå och lägga mig nu.
jag saknar min restaurang och alla mina fantastiska medarbetare!!
sov gott fuckers!

regn i sthlm

måste bara, har ni läst egoinas blogg? det är nog fan det roligaste jag läst i bloggväg. do it! www.egoinas.se

framme i sthlm, det regnar! när det ÄNTLIGEN slutat regna i skåneland och solen tittade fram satte jag mig på planet för att landa i ett sthlm fyllt med regn. kollade vädret också bara för jag blev så förbannad över vattendropparna som slängde sig över mig. jodå, där stog det, regn alla dagar jag är här, grattis! fak jo sthlm, jag saknar skaene redan, mest bara för det är sol där. och den där jag ska bo med har inte anlänt än, jag väntar med spänning på vad det kan vara för någon. jag ber till gud att det är inte är nått jävla pretto, eller ännu värre en trist stureplansfjolla. det värsta vore om hon typ luktar äckligt, eller om hon pratar jätte mycket, jag tycker inte om folk som pratar för mycket, helst ska dom hålla käften helt och hållet på morgonen. har jag sagt det att jag gillar inte riktigt morgontimmarna, vi är inte jätte bra vänner, precis som jag och hösten, vi drar inte riktigt jämt som man säger.

jag var inne och handlade på pressbyrån på sturup innan jag åkte, han i kassan där var en av de snyggaste människorna jag sett, och trevlig som attans. och det blev så där pinsamt konstigt som om vi kände varandra jättebra och började prata om allt möjligt tills där kom en annan kund och jag började gå därifrån så det ändå blev ett normalt avslut på den märkliga konversationen, men precis innan jag lämnat butiken fortsatte han att prata igen så jag fick stanna lite till, absolut inte mig imot, men sen blev det ju sådär kostigt, ehm, nu ska jag nog gå. eller ska jag ohämmat slänga mig runt halsen på honom och hångla upp honom mot tidningstället? det vore ju ännu märkligare. sen tänkte jag bara på en enda sak: du, ring inte mig, jag ringer inte dig, och när du ringer kommer jag ändå inte svara, och när du skickar sms kommer jag radera det innan jag ens läst det, mejlen behöver du inte ens prova för den är fejk, tjingan! när jag hörde allt detta spelas upp inne i mitt märkliga huvud skrattade jag och gick därifrån. han var snygg som fan, jag kanske ringer en dag, eller tar en taxi, vem vet och vem bryr sig om hundra år?

nu är det tv tittande på hotell prince phllip, jag kanske går ner och hälsar på baren också, så vi kan lära känna varandra lite, känna efter var vi har varandra, jag och baren.

en annan dag.

dancing the whole way home

det är rätt ball att det regnar. det regnade i förrgår när jag gick och la mig, det regnade hela natten, det regnade när jag vaknade, det regnade när jag åkte till jobbet, det regnade hela dagen på jobbet igår, det regnade när jag slutade, det regnade när jag kom hem, det regnade när jag gick till fest, det regnade när jag gick hem från fest, det regnade när jag gick och la mig, det regnar nu. om det skulle regna lite? ja menar, vad ska vi med sommaren och solen till när det finns regn? det är ju... kul med lite regn.
jag har börjat packa nu, jag hatar att packa, tråkigt, tråkigt och ännu tråkigare. tradigt! helst skulle jag vilja ta med mig allt jag har, för jag behöver allt jag äger och har. jo, jag skulle kunna utesluta ett par mindre viktiga saker. och jag hatar saker som tar stor plats. datorn ska med, den gigantiska pärmen måste med annars får jag åka hem samma dag som jag kom dit, skor, mina jobbkläder och mina jobbskor. allt detta fyller hela resväskan, och då har vi inte packat något av det andra, viktiga. större resväska? jag kan se mig själv gå iväg; okej, resväskan där, den påsen under ena armen, den påsen under den andra armen, ryggsäcken är på, datorn hängande runt halsen, tre jackor på mig och fem tröjor och två par byxor som inte fick plats i resväskan, två par skor i handen. ja, då går vi! och givetvis ringer mobilen, jag får försöka knyckla in mig i ryggsäcken där jag självklart lagt mobilen längst ner, alla saker ramlar av mig, jag tappar allt på gatan och blir jättearg, folk stirrar och jag skriker åt människan i telefonen (kvittar egentligen vem det är) att allt kan dra åt helvete sen slänger jag allt, som jag inte redan tappat, i marken. sen skulle jag skrika alla svordomar jag visste, och när jag inte kom på fler skulle jag hitta på egna, vilket jag är asgrym på. så skulle detta kunna se ut, det är ganska bra att gå igenom händelsen i förväg så vet man att, njaa det här klarar nog inte mitt tålamod, vi kanske ska ta en annan väg? för jag skulle ju sluta vara arg, och sluta få hysteriska utbrott.
en liknande händelse utspelade sig när jag skulle åka till mitt värmländska hjärta, men då var jag helt övertygad om att jag faktiskt kunde bära med mig allt, det visade sig senare att jag hade fel, typ fem minuter innan jag skulle åka men då var jag så glad för att jag skulle dit så jag hade inte ens tid med att fundera på något utbrott, det slutade med att jag slängde en av väskorna i hallen hos mig och sprang till tåget för att nio timmar senare somna i famnen på den vackraste värmlänningen jag vet. denna bjuder jag på, bara så ni förstår min definition av vacker värmlänning.



klockan blev plötsligt jätte mycket, och jag känner att jag har för mycket att göra idag, måste köra till jobbet nu iaf, för smart som jag är glömde jag min biljett på kontoret, och vad jag har hört kan det vara hyfsat bra att ha den med sig.

tack för idag, slut för idag!

the song we use to sing

once there was this boy in my bed
he said he liked the curls in my hair
he wanted me on top of him
and we talking so dirty things
and thought I'm just a sweet young girl
you made me
feel like a full bloody woman

and you played the guitar for me and said
"oh sugar, won't you sing a song for me?"
but I didn't dare cause with you
I trampled like a leaf near you
and you
you kissed my lips and said
"okay, maybe another day"

and you see..

I'll never forget
us drinking whiskey ‘til the morning
we where talking about love,
we where talking about drugs and rock'n'roll
and I
I liked the way you dress the bottom
oh..
I like your lips
and you, only you
you can drive me wild like a cat
You..
you look so hot in your hat
and if I
If
I would have known
that it was the last time we met
If a would have known
that it was the last time for me to get wet
I would have touch your long dark hair
and I
would have kissed your lips
I would have tied you to the bed
just to have you
just for myself

I'm on my own.

en annan tanke

god kväll.
känns som det nästan är en evighet sen jag skrev, men bara för det behöver ni inte förvänta er att det finns något vettigt att läsa idag.
idag slutade jag tidigt, men kom inte riktigt iväg, och när jag väl var i stallet var prinsessan fortfarande svullen över ryggen där den elaka hästen har bitit henne, så ingen träning idag. men ni skulle sett hagen dom står i, sinnes vad fint där är. man skulle utan tvekan kunnat tro att man hamnat på österlen. jag var där för första gången i måndags om jag minns det rätt, det var solnedgång, hästarna var smutsiga, lite runda om magen och hur glada som helst, i den gigantiska hagen med totalt 17 hästar. jag blev så lycklig över att se det så jag körde som en annan galning hem till mamma. skynda dig mamma, jag måste visa något! sen körde vi dit och stannade där resten av kvällen och myste med alla hästarna.
jag har även köpt min nya skyddsväst, det är den absolut skönaste skyddsvästen jag någonsin haft så kanske att den kommer användas flitigt. och när jag ändå var där köpte jag en rosa pikéridtröja och nya skinnvantar i rosa och ljusbrunt, dom var snygga. tanken är att jag ska hitta ett par rosa rutiga ridbyxor också, sen är jag klar med en helt ny outfit. sa jag att jag gillar rosa? man kanske skulle kunna färga hästen rosa också.. tål att tänkas på.

dom senaste dagarna har varit lite mindre bra, jag känner mest att det gått uppför, man går och väntar på den där nerförsbacken så man bara kan glida med, men än går det bara uppåt, sen blir det plant och går uppåt igen, lite som när maria skulle cykla ringsjön runt. och givetvis pratar jag ju om jobbet, för det är bara där det är uppförsbackar, så fort jag kommit utanför eslövs gräns får man luft igen, man kan tralla med lite på låten dom spelar på radion och känna att det ändå är lite okej, och när jag kommit hela vägen hem har allt släppt och det är som om man vore solen själv. så, fakk jo eslöv och den där jävla restaurangen! men i vilket fall som helst rann bägaren över igår strax innan jag skulle gå hem och min gigantiska chef la av en extremt korkad kommentar som gav mig vilda lustar att slå honom på käften, som tur var gick jag hem istället och hade redan då bestämt mig att när jag kommer hem ska jag gräva min egen grav för att sedan skjuta mig själv i huvudet. det var då min älskling ringde och fråga om vi skulle dricka öl, käka middag och kolla fotboll som två riktiga grabbar skulle gjort. och vem skulle kunna missa ett sånt erbjudande, där räddade hon allt mitt liv. och på tal om henne så flyttar hon till sthlm i juli, hon fick sitt efterlängtade ja idag. min ängel ska flytta, hur ska detta sluta?

imorgon kommer i vilket fall som helst bli sinnes, och jag är taggad ända ner i tåspetsarna. imorgon kommer vi sälja rekord, det hade varit så extremt roligt! och jag hoppas big time att jag får stå i kassan i morgon, det kommer bli fab! och vi är så många människor på golvet att vi kommer bli helt snurriga, men vi ska ta dom! och dessutom är det min sista jobbdag innan kursen, för på söndag skulle jag iväg ju. än är det mycket som ska ordnas, det är lite min grej tror jag, fixar saker i sista sekunden, glömmer hälften, tappar resten och försover mig, så skulle min söndag kunna se ut.

en annan sak som jag tänkt på är hur olika jag och andrea är när vi snackar grabbs. hon kan tycka den fulaste killen jag sett är det snyggaste hon sett. wft? var är det snygga? och andrea svarar: men shit, ser du inte, han är ju perfekt!
sen kollade vi en annan bild och jag säger: ser du hur galet snygg han är då? kolla ögonen lixom. och andrea skrattar och säger: kom igen! han ser ju ut som en jävla rysk snubbe som söker flickvän. ryss?!
jag pratade med tvåan häromdagen också och hon är tokkär i alla män med uniformer, det är någon konstig grej vissa flickor får för sig, det här med uniformer. och då sa hon, ja men dom ser så muskulösa och maktfulla ut, typ en polis eller en brandman eller nåt annat. ja, jag är inte den som är den, det skulle nog fan gå lika bra med en vanlig snickare.

och har ni tänkt på hur mycket bra musik det finns? ibland blir jag så frustrerad för att jag inte har tid att lyssna på musik. jag skulle kunna ha det som jobb, lyssna på musik. som idag har jag lyssnat på acdc hela dagen, när jag haft möjlighet men trots det har jag nog inte hört mer än typ tio låtar. och igår lyssnade jag på metallica hela dagen, men samma sak där. imorgon vill jag säkert lyssna på något annat och då har två helt fantastiska band försvunnit så länge för att ge plats åt ett annat grymt band. istället för att bara ägna hela dagar åt att lyssna på musik, så mycket man hade kunnat lyssna på då, utan att missa något grymt! nä, det är bara en tanke, precis som alla andra.

tack för idag, slut för idag

främlingen

tjingan!
idag tog vi sovmorgon, jag och ulf. det var det bästa vi gjort den senaste tiden. igår hade jag en mycket dramatisk upplevelse på jobbet, något jag sent kommer glömma. strax innan 20 skriker elin från kassa linjen att jag måste komma, NU! okej, okej, stirra ner jag kommer snart. nä, NU!! trippar fram med ett stort leende på läpparna och förväntar mig att jag ska möta en arg gäst som ska skälla och skrika på mig tills luften är slut i lungorna, men istället möts jag av världens stank, vad fan är det som luktar? avloppsvatten. AVLOPPSVATTEN?! över hela golvet. brunt, gult, grummlig äcklig sörja bubblar upp från golvbunnen. eehm, okej. jaokej. ehm. öh, eh. så säger elin: ja men gör något då! och jag svarar: gör något själv, för om jag minns det rätt är det jag som är skiftledare här, och det är min uppgift att delegera, så elin, skrapa undan bajset.
ringde till min gigantiska chef: l-r, l-r!! det är katastrof! det är äckligt, det är bajs överallt, hjälp!! det bubblar överallt, och det luktar, gästerna tittar konstigt och frida är kissnödig!!
så säger han: ta det lugnt, andas! är det avföring? typ kiss och bajs?
jag: andas?! i den här stanken? bland bajs?! fattar du, bajs!
kan. inte. andas. får. inte. luft.
tänk på något annat, tänk på blommor och havet och sånt där fint.
går. inte. det. är. bajs. på. golvet. måste. spy. NU!
så trevlig var vår kväll igår, skiftledaren spyr och det ligger bajsvatten på hela golvet. jobba, jobba, jobba!

så idag är jag ledig, nu ska jag åka till nova helt i onödan, men det var så länge sen jag var där. dessutom slog det mig att det är nog på söndag jag ska åka till sthlm, och det är säkert en tillräckligt bra anledning. jag borde verkligen fixa mitt pass idag också, annars vet jag om att jag står där dagen innan vi beger oss mot krakow, vänta, ska man ha pass också? så om jag skriver här tillräckligt många gånger kan det hända att jag snart fixar det.
och ikväll ska jag till stallet och hälsa på prinsessan, hon står ju faktiskt på sommarbete nu, men har blivit biten över ryggen precis där sadeln ligger så någon ridtur blir det inte än. mycket, mycket tråkigt!

jaokej, tack för mig

can't you see?

nu känns det genast mycket bättre! i know your fucking secret.

solen i ögonen

god morgon.
måste bara säga att igår hade jag världens roligaste gäst på jobbet, jag har nog aldrig skrattat så mycket! han gjorde min kväll, utan tvekan. tänk vad kul det vore om det fanns fler av honom, istället för alla bitterfitter som kommer och besöker oss. tack för det du, och johan glans, släng dig i väggen!

och det var väldigt bittert att jag missade matchen igår, jag är inte alls nöjd. om jag bara hade haft ett normalt jobb.

inatt drömde jag ännu en konstig, men rolig dröm, vad är det med dessa drömmar? jag borde köpa en bok.

glömde berätta fredagens roligaste händelse när jag och sliren var och drack vin, hon fick verkligen sladd när hon skulle gå in på toa på stortorget. som bambi på hal is gled plötsligt hennes ben åt olika håll och hon föll som en sten mot golvet, hon reser sig snabbt och säger: wow! det var fan halt där! då vänder sig en tjej som står i kön till toan och säger: du, det är kö här! nämen no shit! hennes tanke var ju säkert att glida förbi er alla in på toa. jag kunde inte låta bli att skratta hysteriskt!

nu ska jag ta tag i det och göra något vettigt med min dag. uffe hälsar!

sviss

1111

god morgon solstrålarna.
vilken fantastisk kväll det var igår, sol och värme och ett glas vitt på stortorget. vi bestämde oss för att gå och titta på när consensum tar sin student, när det nu kan vara. undrar om det kommer fällas ett par tårar då, för tre år sen var det vi som sprang ut på scenen, skrattade och vad glada, nu är det deras tur. kan vi väl passa på att säga hej till alla våra fantastiska lärare också, det kommer säkert bli skojsigt!

idag ska jag handla en ny säkerhetsväst, min andra "försvann spårlöst", och denna gången var det faktiskt inte jag som var slarvig, den har trots allt räddat mitt liv ett par gånger så jag håller hårt i den. men någon annan har tappat bort den och jag har fått ut en ny från hemförsäkringen, att jag ens hade en sån var jag helt ovetandes om, men tack ändå.


den här röstar jag för, bara för att den ser grymt skön ut. vilken det blir rapporterar jag om senare.



på ett vallmofält

nu ska sliren och sladden ut och vina, chansen att jag får sladd på vägen hem är så stor att jag knappt vågar gå ut, den du.
inatt hade jag ännu en sjuk dröm, men denna är så sjuk att jag inte ens vill berätta det för någon, det värsta är att om man inte berättar så kan den faktiskt bli sann, och det är absolut inget jag vill, därför tänker jag berätta den för sliren i alla fall, så sliren, här kommer ännu en hemlighet som du ska ta med dig ner i graven.

igår var vi och tittade på studenterna i eslöv, galet vad dom var glada! en del hade nog inte riktigt fattat grejjen med att dom skulle druckit sprit, men resten verkade ha den bästa dagen i deras liv. mina ögon svettades lite grann, fy vad jag skulle vilja uppleva den dagen igen. men istället får jag bittert titta på och känna mig som en gammal, sliten hund som knappt orkar resa sig upp. grattis till er.

nu undrar jag, bestämde gud att det skulle börja regna precis nu när jag skulle gå? gör du detta för att jävlas med mig? är det något du vill säga så; bring it on! han ska alltid retas, vad är det som får dig att tro att du har någon jävla makt?

vi ses, en annan dag i ett annat liv.

sjunk inte, sjunk inte ner! gå ut och vad glad!

har inte tid med några dåliga tider, har inte tid med några magra år nu, har inte tid med några meningsstrider, har inte tid med det som hände igår nu, jag har en träff med halva livet, jag har en träff som betyder mer än allt som jag någonsin skrivit, mer än allt som är på väg ner.
hej älskling, jag springer upp för trapporna till dig. har inte tid med några mörka moln nu, har annat att tänka på. har inte tid med några svarta hål nu, eller tankarna på hur allt ska gå. jag har en träff med hela livet, jag har en träff som betyder allt, det är själva ledmotivet, och be mig inte ta det kallt.
hej älskling, här kommer en hälsning till dig, du kan inte säga nej, det är en underbar dag därute och den väntar på oss två, så sätt på dig din vackraste klänning för idag är himlen så blå.
jag är inte död än, och den här solen den brinner så röd. kanske hela det här livet är ett stort skämt, från nyårsafton runt till advent. men det är du och jag nu, jag kommer upp. har du ställt dörren på glänt?



har jag berättat att jag och ulf ska gifta oss? han vet bara inte om det än.

från en dag till ett annat år

tjingan.
dagen är avklarad, precis som alla andra dagar. nu är hon hemma och lyssnar på uffes vackra röst, som ingen annan har. soporna ska ut idag, ja, ni skulle känt stanken här inne, man kan knappt tro att det är sant, att det ens kan lukta så illa. och det västa med allt är att jag sitter här inne, mitt i stanken. det är det ingen normal människa som skulle gjort, men det är ingen som har berättat för mig vad normal är iheller så jag vet ju ärligt talar inte alls. och det sjukaste av allt är att jag inte kommer ta ut soporna idag heller, möjligtvis att jag ställer dom balkongen.

ikväll ska vi dricka vin, det är nästan en evighet sen. och jag börjar sakna rögarbråte, så länge sen är det.

jag vill ha semester, nu nu nu! eller igentligen vill jag mest till stranden, man kanske inte måste ha semester för det om jag tänker efter. och det ser ju inte ut som att det är någon vettig människa som vill åka till stranden när man blåser bort, så det jag mest vill ha det är ju faktiskt sommar och sol och bad, glöm allt det där andra jag sa.
och imorgon är jag ledig, snälla, snälla gud, en liten solstråle kan vi väl få? det skulle göra mig så glad. vänliga hälsningar/elin, om du vill kan du kalla mig olga, eller nått annat som känns bra för dig.

sviss på gröten.

det kunde ha varit någonannan

jaha okej, vad kul att alla andra varit på stranden idag, hoppas att ni låg riktigt obekvämt och att havet var så kallt att ni inte kunde bada, jag hoppas också att ni brände er som fan så ni inte kan sova inatt. jag har ju inte varit där i alla fall, jag har jobbat som en annan svensson, trots att jag heter lunderot. jag har sällan svettats så mycket som jag gjorde idag, hur kan man vara svettig på benen? har faktiskt mest försökt hänga i frysen hela dagen, jag och camilla hade möte där inne, enda stället man kan vara på om hjärnan ska fungera korrekt, vilket den ändå inte gör. i samma stund som man skriker: kan någon hämta pommes? inser man vad man gjort, helvete, jag kan ju hämta dom själv! sen ser man i slow motion hur halva styrkan av restaurangen springer mot frysdörren, någon ramlar över en brödback och är ute ur leken, en annan halkar på oljan på golvet som nått sär glömt moppa upp, men alla jagar vi dit som rovdjur, bara för att få svalka oss ett par sekunder. inte konstigt när temperaturen inne i köket idag uppmättes til 34,9 grader, kassalinjen hade lyx, dom svalkade sig med 31 grader. och när jag kom hem slängde jag mig i duschen och duschade så iskallt, ni vet så kallt så man inte ens får luft, det var inte heller så skönt. varmt, kallt, varmt, kalt, varmt. det påminde mig om duscharna i san marino, där fanns bara iskallt vatten, och vi snackar inte bara kallt, utan iskallt. så kallt att det gjorde ont på huden. skulle man tvätta håret isade det i hela hjärnan och man var nära att falla in i koma varje gång, kändes det som i alla fall. man var om inte annat helt blå på hela  kroppen, av kyla, men så fort man kom utanför dörrarna (som knappt var befintliga) var man lika svettig igen, det gillade vi. vi gillade 40 graders värme, strålande sol, härliga italienare och fantastiskt god mat. så länge man slipper jobba.

det är himmelsk kväll, vacker som själva livet. idag är första dagen på årets sommar. den är här, äntligen! jag minns idag hur jag satt i vår tre på klostergården, det hade precis börjat bli höst, sommaren var över. en del inom mig dog. när jag satt vid vårt köksbord och bara stirra, tänkte lite att mitt liv var över, hösten var på väg, min värsta ovänn. det är sånna stunder som andrea tittar på mig och säger: men snuffan, nu dricker vi ett glas vin och äter god choklad, det kommer en sommar igen, en sommar för dig! och nu är den här, hade jag kunnat se min själ tror jag att den hade varit som en stor, fin, färgglad sommarblomma.

och sen bjuder vi på bilder från helgen, uppskattade eller ej och i den sämsta kvaliten vi kunde tänka oss.



jag och min biffiga kollega


 
lördagens ölhäng